Nejste přihlášen/a.
Míváme přebytky ovoce - rybíz, višně, měruňky a podobně. Je užitečný odšťavňovač - třeba jako
nebo se jedná jen o další krám, který zabírá místo a práce s ním je utrpení.
Dobrý den, tento (starší typ) hrnec máme doma. Krám to je, ale zase je to "dělník" a pracuje sám. Ale, pozor - je to pouze na šťávu horkou, resp. není už syrová. Je určena k dalšímu zpracování (na sirup nebo džem). Zdravím!
P.S. Ovoce tam vložíte i s peckou nebo stopkou a výsledkem je čistá šťáva.
doplněno 02.07.15 20:37:eulalie - je to něco jako parní stroj. Nemůžete zase chtít vše hned, bez vlastní aktivity a hotové. Šťáva z toho "vyleze" čistá a hodí se i na tzv. rosol. Práce je s tím zábavná a také relativně čistá. Trochu horší je údržba - do dřezu se to moc nevejde (hodí se vana).
doplněno 02.07.15 22:39:rv - na višně to je super (nebo i rybíz). Větší ovoce je vhodné nakrájet. Až spustíte "parní stroj", tak se nedivte, že poměrně delší dobu se nic neděje - potom začne šťáva vytékat rychle. Mějte ten "šlaufek" od začátku připravený nad nádobou pro šťávu a s nasazenou "brzdou". On k tomu bude návod.
to zalezi na vas, bude to nekdo pit? Mam odstavnovac Rohnson uz hodne let, ale ze bych ho nejak hodne pouzival se rict neda
@eulalie az ted koukam, ze to je nejaky hrnec tak to se nechytam, co je to za kravovinu
pokud jde o marmelady, myslim, ze klasicky mlynek udela lepsi sluzbu
njn tak je treba si poridit muzskou ruku ja mlel cele mladi
a stejne ty marmelady nikdo nejedl
(samozrejme krome jahodove a ta se nemele)
A jak ten hrnec vůbec funguje? Mám doma ostavnovace dva, snekovy na rybíz a odstředivý na ostatní ovoce či zeleninu. Obojí odstavuje za syrova, což ren hrnec asi nebude umět, nebo ano?
doplněno 02.07.15 20:25:No vida, hrnec, a dokonce dric. A marmelády ale asi sám nedělá, že.
doplněno 02.07.15 20:31:V domácnosti bez ochotne mužské ruky je ruční mlýnek na ovoce nikoliv pomocníkem, nýbrž mučením. Jak já jsem ráda, že ten můj ostavnovac na rybíz je na elektrický pohon...
doplněno 02.07.15 20:39:Joudic, a kde se takové mužské ruky prodavaji? No, ze bych šla a jednu si koupila, na to mletí rybízu by to snad stacilo a ještě bych ušetřila za elektřinu
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.