Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, pojal jsem úmysl pořídit si nové WC do panel. bytu, neboť to staré již dosluhuje. Typ nového záchodu mám již vybraný (Jika Lyra Plus), avšak nemám tak zcela jasno, jaký zvolit konkrétní model s ohledem na způsob připojení odpadu. Původně jsem byl již rozhodnut koupit model s vodorovným odpadem, ale po zevrubnějším přeměření (výšky středu odpadu od země) si nejsem jist, zdali nezvolit raději typ se šikmým odpadem. Rád bych tedy v tomto ohledu poprosil zdejší kutily popř. instalatéry o malou konzultaci. Pro lepší ilustraci přikládám pár obrázků připojení stávajícího WC..
Dobrý den, máte výhodu, že odpad není do podlahy a nemusíte řešit vzdálenost WC od zdi, resp. kde bude na odpad nasunuto WC. Vy si pořídíte WC se zadním odtokem (do zdi), podložku pod WC, nový flexibilní odpad (harmoniku) a počítejte s tím, že bude asi nutné převrtat otvory v podlaze pro upevnění WC (takže, i nové šrouby). Zdravím!
P.S. Na té fotce je vidět, že flexibilní odpad má ještě rezervu pro manipulaci při montáži.
Možná ho měnit nemusíte, ale když už to budete dělat, tak raději ano.
doplněno 02.07.15 19:31:Ono se to snad správně jmenuje "zadní vývod". Ten kousek, který je šikmo či vodorovně bych asi neřešil, ale pokud tam již máte odtok nyní šikmo a vyhovuje Vám to, tak si kupte zase ten šikmý. Instalatér si poradí, ale nebude to zadarmo. Vyměnít WC není tak obtížné (pokud si to člověk zkusí).
Dobrý den, děkuji za odpověď. Nicméně stále mi není jasné, zda zvolit typ s vodorovným či šikmým odtokem. (Zadním odtokem do zdi je míněn typ WC s vodorovným odpadem?)
Jinak pro upřesnění - záchod si budu kupovat sám, montáž bude provádět instalatér. Z fin. hlediska to tak vyjde nejlépe, jak jsem zjistil..
montaz si udelejte taky sam, nasadit harmoniku a zasroubovat 2 srouby snad jeste zvladnete ne ja to montoval vcetne baterii u znameho instalatera v hotelech hospodach, dokonce i Geberity atd, kdyz jsem si privydelaval zamlada, v te dobe jsem znal jen uplne jine konopi nez koudel
tim chci rict, kdyz to zvladne 18tilety cucak...
no dobre, ale vyber zachodu je komplexnejsi tema nez vsunout hajzlik do harmoniky a trefit se sroubama do hmozdinek to uz je to nejmensi
i ten kyt, co mate na fotkach je uplne zbytecny, harmonika tesni perfektne
Nekupujte Jiku. Podle mé zkušenosti špatně splachuje. Voda se v ní při splachování točí kolem dokola, a papír zůstává v míse. Je nutné dvakrát spláchnout. Kupte tu nejlevnější noname mísu z některého obchoďáku. Ty splachují naprosto spolehlivě.
Tak to jste mě zaskočil. Jika mně byla doporučena odborníkem, že záchody vyrobené touto firmou jsou solidní. Váš poznatek se splachováním je u Jiky všeobecný jev? Nemají noname mísy zase jiné nectnosti (nekvalitní keramika apod.)?
jika je bez problemu už jsem jich namontoval nezpočet a žádný problém nikdy nebyl i doma mám jiku práve s noname misama jsou problemy
taky jsem si koupil do sklepa wc noname a lituju, že jsem to koupil. Má špatnou glazuru, špatně splachuje, čístí atd. Jsou to vyhozené peníze, ikdyž je to ve sklepě.
Jika Lyra - kombi mísa se splachovačkou s šikmým vyústěním se vejde do panelákového záchodu akorát. Jenom jak psali předchozí rádci bylo zapotřebí vyvrtat do podlahy podle děr mísy nové díry pro nové hmoždinky, takže to chtělo koupit si dobrý vrták do betonu, půjčit si dobrou vrtačku a koupit vhodné šrouby respektive vruty, na které se pak po přišroubování nasadí ozdobné bílé krycí čepičky.
Takže stačilo dokoupit: kombi mísu, 2 hmoždinky s vruty na montáž mísy k zemi, gumový vlnovec - takovou tu harmoniku pro napojení vyústění mísy do odpadu, ohebnou hadičku s kovovým opletením mezi kohoutek (roháček) a napouštěcí přívod do splachovačky se správnou délkou a správnými rozměry převlečných matic ke kohoutku a k přívodu, správnou velikost sedačky, prkénka, protože kombi je trochu kratší a delší prkénko by přečnívalo, kupte si kvalitní, se špunty, to co přiléhá plastem přímo na mísu je trochu nepohodlné, ale možná jste na něj zvyklí. Také připravit rodinu na to, že se asi hodinu nebude dát záchod používat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.