Nejste přihlášen/a.
Zdravím. Čeká nás rekonstrukce střechy... Vymyslel jsem si, že chci reflexní střešní fólii, ale vzhledem k tomu, že také budeme provádět impregnaci celého krovu bochemitem qb, mám trochu obavy. U některých klasických fólií výrobce uvádí odolnost proti těmto impregnacím, nebo přímo možnost pokládat fólii na ještě mokré dřevo. Reflexní jsem však (zatím) žádnou s takto deklarovanou odolností nenašel. Nevíte o nějaké? Riskli byste použití "neodolné"? Díky za názory.
0x
doplněno 02.07.15 20:22: Je to kazdeho vec. Nedavno jsme rozebirali strechu 120 let starou. Krom uhnitych koncu cepu (trosku tam jeden cas zatekalo) te strese nic nebylo. Ze by byla natrena necim jsem nepozoroval. Ale zase pokud tam budete mit hran dreva na topeni, tak zde je vyskyt skudcu a jejich prelezeni velice pravděpodobné.
U správně udělaný střechy nehrozí žádný plísně či hniloba. Pokud je ovšem střecha udělaná nedbale, nepomůže ji ani svěcená voda. Natož nějaký nátěr, který by se měl navíc každých pět let obnovovat. Což někdy dost dobře nejde, když je konstrukce zaklopená.
Kdyby jste slyšel vyprávět GURU v podstřeškách a impregnací dřeva, pana Rypla, poslouchal jeho argumentaci a trošku mu uvěřil, nebudete zbytečně plácat impregnaci. Ale jako prodejce doporučuji impregnavat dřevo vícekrát, a častěji..
Jan Rypl, manažer aplikací
E-mail: rypl@juta.cz Telefon: 602 194 045
JUTA a.s., Dukelská 417, 544 15 Dvůr Králové n. Labem
Podstřešní fólie, podstřešní membrány a parotěsné fólie.
doplněno 04.07.15 10:07: Odpověď na doplnění od @paw.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.