Nejste přihlášen/a.
Ahoj. Junkersi, poněkud tam prd vidím. Ale můžu se domnívat, že ten horní fázový drát, se může nějakou prasklinou na obalu izolace dotýkat toho plechovýho držáku, co drží tu zásuvku v krabici. Ani ten fázový vývod, z toho levého šroubku, se nejeví zrovna fajnově. Kdo ví, co se tam s čím potkává, že to čudí? Dělá to prázdná zásuvka, nebo jen tehdy, když se do ní něco zapojí?
doplněno 01.07.15 19:46:Jo Hejkale. Ani pod těma kolíkovejma žlutejma šroubkama, nějaký drátky nejsou moc vidět.
Je to v sousedním bytě, ode mě se chce "přátelská výpomoc", takže nevím přesně za jakých okolností jim to tam jiskří, ale co říkala "paní domácí" tak to čadilo, když tam měl její vnuk zapojený nějaký počítač. Taky na tuhle zásuvku každoročně připojují vánoční stromeček a vypojují ho tím způsobem, že vidlici jakoby "vyvěsí" ze zásuvky, ale nechají jí tam trošku zastrčenou, prostě jen, aby zhasly svíčky, když jdou spát.
Ten horní drát jsem proměřoval na tu kostřičku mulťákem, a nepíplo to na svod.
Pomůže výměna zásuvky?
Já jí asi poradím to číslo na někoho, kdo tomu rozumí. Představa, že se jí s tím budu "srát" zítra půl dne za děkuju mě teda fakt deprimuje. A jak píše Hejkal, je to o držku. Dostane dva body.
všechno možný, počítač, nabíječka, vánoční stromeček, lampička, do zásuvky někdo furt něco strká a zase vytahuje ven. Ale spíš slabší spotřebiče, žádná žehlička nebo ohřev něčeho to tam nedávaj.
Na fotce u kolíku dole /bronzový šroubek/ to vypadá, že je tam jeden drát který není pod šroubkem, navíc ta zásuvka je celkově blbě zapojená, Nulák se nejdřív zapojuje na kolík, potom na zdířku na pravou stranu, při pohledu kolík nahoře, což zapojeno není, fáze se zapojuje vlevo. Ta zásuvka je průchozí, tzn. že přes ní jsou napájeny další zásuvky. Takže, fázovkou zjistit která je fáze, vypnout na jističi, ověřit, že tam není napětí, rozpojit a zapojit správně. Ctít barvy vodičů /barvu na barvu/. Raději svěřit odborníkovi !
Tak už se začlo čadit i z další zásuvky, která je na tuhle zřejmě zapojená. Zařídil jsem se dle vašich rad, a doporučil odborníka, který tomu rozumí. Teď zas řešej co to bude stát, ale to už není můj problém.
Ahoj. To je právě ta klasická potíž některých lidí. Mají problém zainvestovat do odstranění drobné a přitom dost zásadní závady v elektrorozvodech. Snad by si nechali za pár korun i vyhořet byt či dům, nebo dokonce přijít o život svůj či svých blízkých. Neskutečné.
jj, a to jim nejspíš řekne že tam je elektrika totálně v ... nebezpečná a doporučí jako minimum komplet předělat zapojení + výměnu kabelů...
Jak tu již bylo řečeno, prakticky vše špatné - hlavně nezapojený zemnicí kolík, už jen natočení zásuvky, že kabel půjde přes vypinač, to vše nasvědčuje nestandartnímu amaterskému bastlení původního autora elektroinstalace- ruce pryč pokud nechcete přijít do maléru a ať řeší odborník s příslušnou kvalifikací... a holt to bude něco stát.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.