Nejste přihlášen/a.
Manželce se líbí do obýváku sedací souprava bílé či krémově bílé barvy z falešné kůže, obcházeli jsme Ikeu, Mobelix, XXX lutz a Sconto, kupodivu výběr není moc široký a my jsme i rozpočtově omezeni na max. 40 tis. Kč (tudíž sedací souprava z pravé kůže je nereálná) a zatím asi nejvíc se nám zatím líbily tyto dvě soupravy: xxxlutz.cz/... a xxxlutz.cz/...
Jsme samozřejmě limitováni i prostorově, narazili jsme na sedačky, které se nám zamlouvaly mnohem více, ale už třeba byly jen o pouhých 7 cm delší... Druhé omezení - sedačka musí být na nožkách a ležet ve výšce od podlahy aspoň 5 cm, aby pod ní zajel vysavač a nebylo nutné ji při každém luxování odsouvat.
V obchodech jsem si ale všiml, že sedačky jsou docela zaneřáděné, jak na ně kupující zájemci sedají a hmatají je rukama, tak jsou na nich vidět různé šmouhy. V obchodech asi na mytí moc nedbají, doma samozřejmě budeme sedačků umývat, ale přemýšlím, že na bílé barvě bude vše hned vidět, stačí, že třeba na ní sedne méně opatrný host, který předtím seděl v hospodě na špinavé lavici... známe to.
Jak se vůbec taková textilní "kůže"udržuje?
Bílá sedačka? To je normálně masakr řetězovou pilou! Za týden jsou na ni vidět maličká ušpinění. Za měsíc je ušňupkaná, ikdyž se každý na ni bojí sednout. Je na ni vidět prach, když někdo vstane, tak skvrny, protože vlákna leží jiným směrem. Asi se bude dát vyčistit způsobem jako vyprat, ale za 14 dní je to zase ulepkané. Na sedačce, na područkách. Pak to člověk vzdá a přikryje to nějakým textilem, který se shrnuje, sjíždí a celá bílá paráda je v čudu. Měla jsem pohovku s bílýma, koženkovýma područkama. Byla jsem otrok! Bílá pohovka je jen pro oči. Ale na posezení, poležení, pospaní si, to vůbec! A když jsou děti, tak je to tragedie.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.