Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Voda v bazénu je modrá, ale kalná

Od: tlapka* odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, prosím poradíte mi, co přidat do vody v bazénu? Je modrá, ale není průhledná...všechny hodnoty na testovacím proužku jsou OK. Známý ale říká, že jsem předávkovala vločkovač, proto je to kalné, takže nyní váhám, co tam mám vlastně dát. Jinak je čistá,děkuji všem

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Když se dá vlockovac navíc, tak je voda mléčná. Ale mléčná může být i z přebytku minerálů, u nás je to klasika. Jak dopustim vodu musím přidat minerál mínus/Ca.
doplněno 02.07.15 17:43: Musíte zjistit jak se to stalo. Proč se přidal vlockovac? A je to teď lepší nebo horší než před ním...? Tak zjistíme, co se stalo. Každopádně filtrovanim nonstop celý den nic nepokazite.

joudic*
hodnocení

0x

no kal by se mel odfiltrovat, jinak pruzracnou vodu zajisti par gramu modre skalice

Vločkovač se dává při sníženém pH a musí se čistit filtr.

rv*
hodnocení

0x

Pravděpodobně je potřeba Síran hlinitý (vločkovač). A správně ho aplikovat.

fichema.cz/...

tlapka*
hodnocení

Až teď jsem zjistila, že mamka sem mým přihlášením vložila otázku. Děkuji a odpovědi přetlumočím. :D

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma vlockovac

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]