Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zrušení zástavního práva

Od: danys* odpovědí: 2 změna:

Dobrý den, koupil jsem byt od majitele, který ho měl na hypotéku, čili tam byla zástava banky. Hypotéka se splatila z kupní ceny a prodávají dostal potvrzení o splaceny hypotéky a zrušení zástavy. Chci se zeptat, zda banka sama podá žádost o výmaz zástavy na Katastrálním úřadě nebo to bude muset podat prodávající popř. kupující? díky

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Zástavní právo si uplatnila na KN banka, tak by ho měla i zrušit. Spořitelna mi jednu půjčku na kat. nemovitostí od zástavy uvolnila sama, ale druhou už ne, po létech jsem to musela pracně dohledávat a doložit, aby to katastr.nem. vymazal. Takže každopádně pohlídat, aby tam prodávající zašel a zápis byl vymazán.

hodnocení

0x

Prodávající musí dojít s uvedenými doklady na katastr. Banka to za něho neudělá.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]