Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Lamelovací fréza Ferm + fréza na zásmolky

Od: jipodpet® odpovědí: 2 změna:

Zdravím,

koupil jsem lamelovací frézu Ferm FBJ-710 s tím, že je napsáno zde:

svarecky-obchod.cz/...

, že je možnost použití frézy na zásmolky. Frézu na zásmolky jsem koupil zde:

truhlarske-nastroje.cz/...

Ale objevil se problém. Štěrbina, ze které při frézování frézka vylézá je moc úzká. Má cca 7-7,5mm. Fréza na zásmolky má 8mm. Co tedy s tím? Nevíte, jestli se dá díl z frézy se štěrbinou zakoupit nějaký jiný s větší štěrbinou?

Nebo mám štěrbinu flexou s brusným kotoučem zvětšit? Díl jsem sundal, ale na zvětšení tam moc prostoru není. Na kolik mm tu šířku štěrbiny zvětšit? Bude stačit 9mm , když fréza na zásmolky má 8mm?

Záruka tímto zásahem bude ta tam, ale čert to vem, pokud to bude fungovat.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Jo, tohle mám za sebou. Klidně to vezmi flexou, ovšem jedná se o nějakou hliníkovou slitinu, takže to normálne můžeš projet přímo tou frezou. Nic se tomu nestane, osobně vyzkoušeno.
hodnocení

Děkuji. Vyzkouším.

doplněno 03.07.15 10:56:

Tak výborně, povedlo se . Nakonec jsem to vzal pilníkem. Štěrbinu se povedlo zvětšit na 11mm.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]