Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak spojit trám

Od: weidmart odpovědí: 4 změna:

Dobrý den

Stavím si takový menší zahradní domek a chtěl bych poradit jak nejlépe spojit svislý trám s vodorovným v rozích stavby kde mám vodorovné přeplátované... zajímalo by mě jak ten svislý upevnit aby držel z tohoto obrazku to nepoznám jak by to mohli mít udělane jestli zespodu nějak přišroubit nebo tam mají ještě dlab s čepem ale to asi dva ruzné spoje nemužou být na sobě ne? roubenkyasruby.cz/...

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Dělá se to klasicky na čep, nic náročného. Ideálně pak ještě zajistit šikmo tlučenými hřebíky dostatečné délky tak, aby hřebík ideálně prošel všemi třemi prvky rohové vazby.

vyvrtal jsem 25mm diru jak do trámu tak dolu do přeplátování,zalepil 25kolík nasadil a z boku zajistil trám 2 tesařskými škoubyv uhlu 45ˇ a drží

isteron
hodnocení

0x

Je to síce amatérske riešenie, ale ja by som to poistil železnými uhoľníkmi, aspoň dvomi. Železo je železo.

takjan*

Místo hřebíků jsou lepší speciální dlouhé vruty.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]