Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Montáž oken(zednické práce)

Od: adamk* odpovědí: 4 změna:

Dobrý den, potřeboval bych poradit se zednickými pracemi kolem montáže oken. Stav je vidět na fotkách, proto se nebudu rozepisovat. Rád bych znal správný postup a které materiály použít, abych se vyhnul budoucím problémům. Nejsem z oboru, ale rád bych si vše v domě začal dělat sám. Velmi děkuji za každou odpověď.

Montáž oken(zednické práce)
Montáž oken(zednické práce) #2
Montáž oken(zednické práce) #3

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Firma co měnila okna nedala parotěsku!Což je ale pro zapravení jednodušší.osobně-odíznul bych pěnu a špalety dohodil maltou (dle tlouštky vyplentoval kousky dvoudutáků nebo bobrovek) cca půl centimetru na rám.Nadpraží vidím že je dvouduták a dřevo-zvážil bych odstranění cihly a vše dorovnal pro urychlení a zjednodušení polyšem,na to lepidlo a perlinka.

Parapet-dorovnat 1,8-2cm pod rám (bývá takový zoubek)s malým spádem do místnosti (cca metrovou vodováhou půlka bublinky) betonem ,dozdít a maltou atd, na to vlastní parapet (plastový, dřevěný? ) přilepit pěnou ,stav lepidlem,nanutem atd. Na závěr oštukovat.

doplněno 30.06.15 19:59:

Ne protože ta musí být nalepena na okně (rámu ) z obou stran a to v místě kde je rám vypěněn, a další díl parotěsky se lepí pod omítku -zateplení.Ve výsledku si myslím,že to má téměř nulový významm jen vyšší cena a ztížena práce s tím.

doplněno 30.06.15 20:02:

Nepopisoval jsem všechny možnosti-druh malty,možnost polystyrenu i na špalety atd.Polysterenem vyrovnávám jen pokud je špaleta rovná a nevykousaná jak na foto! Jinak sádrová je na velké nerovnosti dobrá volba i když na balení bylo psáno n¨do cca 3cma a dávali jsme místy přes deset cm!

adamk*
hodnocení

Parotěsnou pásku už byste neřešil?

hodnocení

2x

Rád bych znal správný postup...

co je správně?

Osobně jsme okna zapravil tak, že špalety jsem zalepil polystyrenem. Jak zevnitř tak zvenku. Pak lepidlo, perlinka, lepidlo štuk.

Jiný používá sádrovou omítka, páč ta rychleji schne a máte to za den hotovo do hladka.

doplněno 27.07.15 16:24:

foto ma email:

milan.cukrar@volny.cz

adamk*
hodnocení

Zdravím, využil jsem rad Vás obou a mockrát děkuji. Spalety dohodil omítkou a poslední vrstvu dal polystyren na pěnu. Lepidlo, perlinka, fajnová.

Potřeboval bych ale vyřešit jiný vzniklý problém. Celkem šlo o 3 okna. Poslední je trojité a má na délku 270cm. Problém je s né moc pevným nadpraží. U tohoto okna bych rád nadpraží nějak pojistil překladem. Trošku se nezpevněná část prohla. Je tam jen deska, na které je rákos a silná vrstva omítky. mezi ní a íčkem je cihla, která leží z 80% na desce a ještě je ve spádu. Pod spodní hranou mám rezervu 8-10cm. Co byste mi doporučili a jak postupovat? Jsem dost bezradnej. Můžu poslat fotku, pokud je to třeba.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]