Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
našel jsem na půdě "čela" od dětské postýlky. Napadlo mě, že bych je použil jako zábranu na schody pro naši malou dcerku, aby se mohla prohánět mezi ložnicí a pokojem (je necelý 1rok stará). Bohužel stěny v patře kolem schodů jsou ze sádrokartonu, tak mě napadlo, abych nevrtal do SDK, přidělat dvířka panty ke kovovým futrům jedněch dveří a zámeček na futra protějších dveří. Bohužel, vrátka jsou o 4cm kratší, než je mezera mezi futry, tak mě napadlo, k futrům se zámečkem přimontovat trámek a tím volný prostor zaplnit. Udrží samotné šrouby ve futrech cca 1x0,5m dlouhý trámek? Či bude lepší trámek přilepit? Mohl bych ho taky přišroubovat k SDK, ale z toho mám trochu strach. Jiné místo kam dvířka připevnit nejsou. Nějaký nápad? I když teď mě napadlo, vyprdnout se na nějaký trámek a prostě koupit delší kladku, či zámeček. Co myslíte?
Dobrý den, Vy asi potřebujete nastavit tu šířku čela od postýlky. Já bych z každé strany přišrouboval do toho čela laťku potřebné šířky a tím bych zvětšil šířku čela celkově, aby pasovalo do zárubní. Dál už si poradíte. Zdravím!
doplněno 29.06.15 12:14:Nemáte zač. Já na to šel z druhé strany .
Pro některé zase budu za blbce, ale stejně to napíšu. Myslím, že podobná nadstandardní zabezečení existují ne kvůli dětem, ale hlavně kvůli uklidnění rodičů, cíleně stresovaných a zneklidňovaných těmi, co podobná zařízení vyrábějí. Taky mám patrový domek a povedlo se nám vychovat dva kluky bez toho, aby nám padali ze schodů, sahali na kamna, tloukli hlavou do hran nábytku a dělali podobné věci. Stejně jako statisíce jiných rodičů. Kolik nejrůznějších zábran jste doma měli vy nebo vaši rodiče když byly dětmi? Nebo jsou dnes schody vyšší?
doplněno 29.06.15 12:24:a ono i to "zdarma" je relativní. Věnujete tomu čas a úsilí, které byste mohl věnovat něčemu jinému.
Tak samozřejmě žádné zábrany jsem neměl a nikdy bych nic takového nekoupil, ale pokud mám takovou možnost "zdarma", tak proč toho nevyužít. Samotné čelo těžko někde udám a pálit mě to přijde škoda a ke schodům se materiálem i barvou hodí. A to že jsme nepadali my nezamená, že nemůžou spadnout ony. Ale za blbce určitě nejste, mám podobný názor.
Ahoj. Obě situace chápu. Někdo má starost o své děti a koná. Někdo byl líný a vyprdnul se na to. Můj případ. I když jakási obava byla taky přítomna. Dvě ze tří bydlení byla v patře a s přístupnými schody. Obě první děti spaly od 20 hodin v patře. A dost často se ozývalo ťap ťap plesk plesk a za chvíli se otevřely dveře v přízemí. Sám se divím, že se nikdy nic nestalo. U pár lidí jsem tyhle dvířkový zábrany taky viděl. Spíš mě nervují rodiče a jejich prckové venku. Venku na schodech, na chodnících poblíž silničního provozu. To je děs, jak ti rodiče dokážou hazardovat s životem svých dětí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.