Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Stoupačka v paneláku

Od: derok odpovědí: 3 změna:

Dobrý den,

při rekonstrukci bytového jádra v paneláku jsem narazil ve stoupačce na tuto rozvodnou krabičku, která je značně poškozená vlhkostí. Vyměnil jsem ji za novou se stupněm krytí IP 67 a řádně utěsnil. Co je ale zvláštní, že v krabičce není žádné napětí. Ani na jednom z těch tří kabelů. Přesto v jádru i v bytě vše funguje (zásuvky, teplomet, světla). Jak je to možné a kčemu tyto rozvody slouží, případně k čemu sloužily?

Díky.

Stoupačka v paneláku

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

zztop*
hodnocení

4x

Znám takové jsem už taky viděl. Teda až na tu vlhkost. Podle mě to kdysi sloužilo na to původní odsávání, které je dnes už nefunkční a proto tam není napětí.

Ano, podle počtu vodičů je to ovládání společného odsávání.

derok
29.06.15 10:10
hodnocení

Tak díky. :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]