Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kabel na balkóně před zateplováním domu

Od: martinplekar odpovědí: 5 změna:

Zdravím Vás milí rádcové - mám otázku před pár dny jsem se dozvěděl že nám budou zateplovat dům (panelák) dělali jsme novou elektriku v bytě a elektrikář nám udělal vývod na balkóně pro svítidlo (kabel vede od spodu podlahy do výšky 190cm) je to kabel 1,5. No a otázka zní jestli lze tento kabel vložit pod to zateplení pod ten fasádní polystyren? Nebo je potřeba o tom upozornit správce domu nebo dokonce jít osobně na družstvo? Nerad bych totiž o tento kabel přišel například tím že ho ti zateplovači ucvaknou.

Děkuji všem za odpovědi

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

tiffany*
hodnocení

2x

Rozhodně projednat s firmou, která bude zateplení provádět, firmu zjistíte komunikací se správcem domu nebo s družstvem, firma třeba ještě není vybraná, ale jednoho dne ta firma jasná bude, musíte si to hlavně "ohlídat" sám, na nikoho jiného nespoléhejte.

martinplekar
hodnocení

Ano určitě projednám s firmou děkuji moc za odpověď:)

mkat*
hodnocení

2x

Mal som podobný problém.Od susedu som mal potiahnutý internet .(vonkajškom po panelu) Keď zateplovali ,tak som sa z firmou ,čo to robila, dohodol.A oni mi ten kábel nechali tak a prikryli použitým materialom.

martinplekar
30.06.15 16:25
hodnocení

Děkuji :)

hodnocení

0x

Pokud se počítá s instalací světla, tak doporučuji vývod ukončit v montážní desce do zateplení MDZ

kopos.cz/...

Jakékoliv jiné řešení je také možné, ale zbytečně přidělá v budoucnu problémy. Zateplovačům se do tohoto řešení někdy nechce a řeší to samo domo a pak výsledek není moc uspokojivý.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]