Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak napojit ventilátory v bytovém jádře WC -

Od: sinfra* odpovědí: 3 změna:

Koupelna.Dobrý den jak prosím napojit ventilátory v bytovém jádře - jsou tam takové dvě uši do kterých by se to zřejmě mělo napojit - kvůli zápachům. Já ale bydlím v přízemí a napojení by se mi lépe hodilo do té hlavní šachty - myslíte že to mohu napojit přímo do ní a ne do těch odboček?Myslíte že by mi hrozilo že mi do bytu půjdou zápachy od jiných bytů když podemnou nikdo není?Děkuji za odpověd.

Šindelář

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Jestli je to společná šachta pro všechny byty nad sebou, nemůžete použít ventilátory. Naženete tím své smrady do všech ostatních bytů nad Vámi. Sousedi Vás nebudou mít rádi a určitě Vám způsobí problémy. Pokud má každý byt svojí šachtu, ventilátory použít lze a je jedno jestli je dáte do odboček, nebo přímo do šachty, ale počítejte s tím, že budete honit zápach mezi koupelnou a WC, případně kuchyní. Zpětné klapky to sice hodně omezí, ale zcela tomu nezabrání.

hodnocení

0x

já to ted při renovaci bytu dělal takto -sundal sem ty plechový kryty,sehnal dva kusy umělohmotných zpětných klapek,pěti centimetrový polistiren a flexibilní trubku průmět sto

natáh sem elektriku,zasadil klapku do polistirenu a cely to mamuten přilepil do toho průduchu na tu klapku nasadil flexi trubku snížil strop sádrokartonem a do sádrokartonu zasadil samotnej ventilátor

doplněno 28.06.15 21:33:

ty klapky sou fajn smrady se mi bytem nehoní nebo je aspon neregistruju

ty klapky to chce umělohmotný s těma železnejma má ventilátor docela problém :)

Jestlipak víte, že polystyren je docela slušně hořlavý, a proto by v něm neměl být (bez náležitého tepelného odizolování) zabudovaný žádný elektrospotřebič?

doplněno 28.06.15 21:27:

Beru zpět, přehlédl jsem, že máte ventilátor až v tom sádrokartonu. Tomu nic nebrání.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]