Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pásková filtrace ProStar4 - sesticestny vent

Od: michalb* odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,

vlastním již několíkátý rok pískovou filtraci značky Marimex ProStar4. Včera jsme stavel bazen a instaloval filtraci, po zapojeni a doresení netesnosti hadic jsem zjisil, ze mi zlehka proteka 6-cestny ventil (voda vytéká primo jakoby pod pakou na ovladani ventilu). Chtel jsem se zeptat Vas co maji tuto zkusenost, je to opravitelne? Nebo je to na novou vrchni cast filtracni nadoby?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

bbbb
hodnocení

0x
Nevim jak to rozebrat ale kompletni viko prodava vyrobce jako nahradni dil za asi 1500kc.Zalezi jak se rozhodnete.

hodnocení

0x

rozebrat to jde určitě.

počítám že vevnitř se už opotřeboval nějaký O-kroužek a tak to začalo téct.

takže rozebrat, zjistit velikost těsnění, vyměnit a hurá do bazénu...

hodnocení

0x

Marimex ProStar 4

Pro:

Tráva okolo filtrace je vždy krásně zelené s svěží díky dostatečnému přísunu vláhy. jednoduše bohatý pažit.

Proti:

Jako fontánka dobrá, ale proto jsem ji nekupoval.

Po čtyřletých zkušenostech s výrobky od firmy Marimex jsem se rozhodl napsat krátkou recenzi. První rok celkem vše v pohodě až na první spuštění filtrace. Trny na filtraci určené pro hadice jsou poněkud menší, tak jsem musel na pomoc pozvat teflonovou pásku a řádně je podlepit, plus slepit poškozený sběrný koš na drobné nečistoty. Bohužel byl dodán poškozený, ale má potřeba filtrovat byla silnější než touha reklamovat. Druhý rok prasklo těsnění mezi víkem a šedým vícecestným ventilem. Bohužel žena skartovala účtenku a nebylo možno přístroj reklamovat. Naše chyba. Žádal jsem firmu Marimex o opravu na mé náklady. Bohužel nelze, jelikož zaměstnanci Marimexu nedokáží složit víko s ventilem dohromady. Jediná možnost je objednat nové víko za cca 1500,- Kč. Nebylo co ztratit, tak jsem povolil 8 šroubů na spodní straně víka, snadno oddělil ventil a vyhodil prasklé těsnění. Samozřejmě nové Marimex neprodává. Na utěsnění jsem tedy použil silikon, víko s ventilem zašrouboval zpět a nechal pár pár dní zaschnout. Složí to i malé dítě, ale samozřejmě neznám techniky z firmy Marimex. Takto fungovala dva roky, ale k tomu až později. Třetím rokem jsem po napuštění bazénu Orlando od téže firmy zjistil, že je děravá fólie. Po marném hledání jsem ji vyměnil za fólii z Mountfieldu. Pouze pro informaci Mountfield používá daleko vhodnější dekor pro vnější bazény než Marimex, nejsou tak patné nečistoty a i fólie je hladší, což znamená, že se lépe udržuje. Později jsem zjistil, že stará fólie praskla v oblasti sváru a tudíž je dále nepoužitelná. 9 m3 vody šlo pod kytky. Na začátku čtvrté koupací sezóny praskla filtrační nádoba na písek. Náhradní prodávají za 600,- Kč. Koupil jsem ji i s novým těsněním pod víko. Co čert nechtěl, po výměně nádoby začala protékat voda mezi víkem a ventilem. provedl jsem nové kolo oprav, tentokrát pomocí lepidla od Patexu. Zatím drží. Dělám v plastařském průmyslu a s čistým svědomím mohu konstatovat, že na výrobu nádoby byly použity naprosto nevhodné plasty. Na začátku čtvrté koupací sezóny jsou již křehké a velmi snadno praskají. Šedý plast se dokonce drolí. Rovněž plastová obruč je nevhodná. Časem se vytahá a nepomůže ani výměna těsnění pod víkem. Samozřejmě Vás čekají další úniky vody. Osobně tuto filtraci ani firmu nedoporučuji. Ačkoliv jsem dodržel veškerá ustanovené pro provoz těchto zařízení, prožívám každoroční peklo s provozem. Kolegové používají jiné filtrace a světe div se, problémy takového formátu nemají. Pokud tuto sezónu vydrží, čeká ji spánek věčný. Jedno vím jistě. Od této firmy už raději nic nechci.

odsud

nejlepsiceny.cz/...

náhradní těsnění bych zkusil pořídit u prodejců (ložisek, klín. řemenů, gufer)...dle původního jako vzor...

doplněno 28.06.15 17:54:

proč někdy nevezme dobře odkaz? zkusím ještě jednou...

nejlepsiceny.cz/...

doplněno 28.06.15 18:00:

tady trochu levnější víko

bazenyshop.cz/...

jam*
hodnocení

0x

Dobrý den,

ventil jde určitě rozebrat - uvnitř na dříku je jeden nebo dva O-kroužky podle tipu ventilu, kroužky doporučuji vyměnit za nové "lepší bezénová centra vedou jako náhradní díl"nepř. ktsshop.cz/.... Před montáží přebrušte pod vodou jemným brusným papírem otvor pro dřík - při propírání písku se písek dostává až k těsnění kde se při otáčení pákou ventilu udělají vrypy, tudy potom uniká voda z filtrace. Před montáží doporučuju těsnění namazat vhodným mazivem např. teflonové od Ravaku ravak.cz/... mám odzkoušeno snad Vám to pomůže.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]