Nejste přihlášen/a.
Chtěl bych v jednom panelákovém pokoji vyrovnat podlahu, abych mohl nalepit parkety. Výškové rozdíly v místnosti jsou větší než 2cm. Málokterá samonivelačka se dá použít v tak velké vrstvě a taky je to hodně drahé. Proto jsem se rozhodl, že největší prohlubně zatřu nějakým levným cementovým potěrem a samonivelačku dám až navrch v tenké vrstvě. Ale nevím jak vyrovnat ten potěr, abych nenadělal nové hrboly. Máte s tím někdo zkušenost? Byla by nějaká rada? Předem díky.
0x
Existují i nivelačky na větší nerovnosti.Ale když chcete tak bych to očistil,vysál,napenetroval a použil ten cement,jak píšete.Taky jsem to už dělal.Aby byl řidší a větším novodurem srovnal.I když záleží na velikosti nerovností.Vrchní potěr se dělá válečkem,ale nikdy jsem to nedělal,pozval jsem si odborníka.Mluvil o tom,že když to člověk neumí,může nadělat víc škody jak užitku.(nivelačka tzv.vystřílí apod.).Na tuhle práci bych vzal opravdu odborníka.Na každém pytlu je návod kolik vody a tak,takže si to můžete namíchat sám,ale je třeba dodržet množství,které je doporučené.Levnější nivelačky bych nedoporučoval,nejsou dobré.Zase tohle je rada odborníka.A hůře se s nima pracuje.Také existují různé podlahové stěrky,také by se dali použít.Ale je to na Vás.Můj názor je ,že bych to sám nedělal,podlaha je důležitá součást bydlení,tak bych nešetřil a od začátku si pozval osobu tomuto oboru znalou.Nebo alespoň na tu nivelačku.Já si to sám vždycky připravím,ale nivelák dělá podlahář.Mám jistotu,že za nějakej čas nebude problém a pod parkety,o tom bych už nepřemýšlel vůbec.Jak říkám,připravte si to,delší vodováhou můžete zkontrolovat rozdíl,a pak už mistra.
Ať se daří.
Snad jsem napsal všechno.
0x
To se vezme dlouhá rovná lať- njelépe hliníková- a tou latí se jezdí po staré podlaze a zjištuje se kde přesně ty nerovnosti jsou a jakého rázu a ta nerovnosti se označí tužkou nebo křídou. Prohluben se označí kroužkem a hrbol křížkem. Když je po označení zřejmé kde jsou hrboly a prohlubně, zváží se zda není lepší zbrousit ty hrboly pokud jich je málo a jsou hlavními zdroji těch prohlubní. Zbroušení se provádí flexou kotoučem na beton. Ale osobně preferuju možnost si půjčit brusku na beton s integrovaným vysavačem prachu. Skvělá věc. Po vybroušení se většinou zjistí, že ze dvou centometrových nerovností je třeba jen čtyři milimetry. A to už je pak jen na tu nivelačku. Když se nechce brousit za žádných okolností, pak určitě nevynechat tu fázi měření rovnou latí a pečlivé označení míst nerovností. Výchozím a hlavním výškovým bodem pro srovnání podlahy, je místo u dveří do místnosti
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.