Nejste přihlášen/a.
Možná trochu zbytečná otázka. Chci říci, proč rozebírat takovou maličkost.
Připravuji si pozemek na budoucí stavbu rodinného domku. Pozemek jsem oplotil a nyní dodělávám, brány a branky. Potřebuji dozdít poslední pilířek na kterém bude viset hlavní vstupní branka. A já se stále nemohu rozhodnout zda do tohoto pilířku poštovní schránku nezazdít. Zazděnou schránku jsem chtěl zejména kvůli pocitu bezpečí pošty, schránka se nedá snadno utrhnout, je pevně spojená s plotem. Dále proto, že si se svými kolegy předávám spoustu papírů a často to díky nepřítomnosti toho druhého doma, děláme tak, že si to hážeme do schránky. Proto by schránka měla být větší a měly by se tam vejít zásilky o něco větší než je formát A4 (připočítávám různé desky a obaly) Na trhu mě stejně žádná schránka pro zazdění nezaujala a ceny nemile překvapily. Pilíř je ze ztraceného bednění 500 x 300, takže mě napadlo, že nachám udělat nějakou krabičku, která by přibližně vyplnila vnitřní prostor té tvarovky. Zvenčí bych osadil vhozovou štěrbinnu a z vnitřní strany nějaká dvířka. Říkám si ale jestli to není zbytečně složité. Těch papírů se tam stejně nevejde o moc víc a já budu zase bůhví jak dlouho schánět správná dvířka, atp. Jestli schránku jednoduše nepověsit na ten pilířek, tak jako většina ostatních. Dále mě napadlo, zda nepoužít takovou tu "americkou" schránku na trubce. Dočetl jsem se, že to tak v americe dělají, protože nepoužívají ploty a pošťák by to měl k hlavním dveřím domu celkem daleko, což v mém případě skutečně mít bude. Před bránou a brankou jsem nechal velký prostor na parkování aut. Takže by to mohlo také dopadnout tak, že by se pošťák musel nejdříve probrat přes auta návštěv, nějakého přívěsu či dočasné hromady dřeva atp. K pilířku branky to k je z cesty cca 13m. Takže by se tady tato schránka možná nabízela a umístit jí k cestě. Ale zase se do té schránky nevejdou ty dokumenty formátu A4 a trochu mám obavy kvůli vandalismu. Nedávno proběhly nedaleko nějaké slavnosti a na pozemku jsem měl asi 300 kelímků od piva. Takže ta schránka na kůlu by mohla být dost lákavá k neustálému ničení. Samozřejmě by se dala dobře zabetonovat a vše ze železa a svařit. Pak jsem ještě uvažoval o tom, že bych někde do plotu umístil nějaký box (pevně spojen se základem), na dvířkách by byl číselný zámek a moji kolegové případně kurýr, který by mi volal, když nejsem doma by tam mohl nechat zásilku.
Mám spoustu variant a nemohu se rozhodnout, přitom se v podstatě jedná o prkotinu a co jsem se tak díval po domech a po schránkách, tak se k tomu i většina lidí staví. Schránky jsou ošlivé, rezavé, snadno vypáčitelné apod. Díky
- "americká" verze schránky na sloupku Vám v čechách nevydrží... takže tuhle variantu bych zavrhl.
- box s číselnou kombinací není špatný nápad, ale pochybuju že tam nějaký kurýr nechá cokoli... většinou musí mít podepsané papíry o převzetí a v opačném případě to hodí do kasliku.
- schránka v betonovém pilíři je podle mě ideální řešení. Dostatek místa, vhozová štěrbina stojí pár korun a z druhé strany být dvířka prakticky nemusí, nebo jen jednoduché které Vám na "počkání" udělá jakýkoli zámečník.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.