Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jakou elektrickou řezačku BETONOVÉ DLAŽBY?

Od: jirka92 odpovědí: 5 změna:

Ahoj, budeme přiřezávat velké množství betonové dlažby, o síle 4cm, úhlovou bruskou je to zdlouhavé a náročné na přesnost. Doporučíte nějakou řezačku, s vodítkem, jako jsou stojanové kotoučové pily?

něco ne extra drahého

děkujeme moc

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

a o pákové štípačce jste neuvažoval?

mnohem jednodušší, rychlejší, tišší, čistější práce

doplněno 26.06.15 22:15:

Tohle rozhodně není na řezání/lámání velkoformátových dlaždic, nějak jsem si betonovou dlažbu automaticky spojil se zámkovkou.

Takže pro Vaše použití je to nevhodné.

Obávám se že pro tak silnou dlaždici nic "ne extra drahého"neseženete... takže jedině půjčovna nebo to přežít tou flexou

jirka92
hodnocení

Děkuji kolego za tip, ale určitě zajímavé, ale nevyláme nám to okraje u naší vymývané dlažby? Jsou tam zeshora kamínky, prostě vymývaná dlažba, mám strach, že mi to neudělá úplně přesně, já totiž budu mít "řezy"ne jen jako okraje, ale budou i tyto ořezané dlaždice i uprostřed pokládky, přičemž musí být zachován čtverec s přesnými hranami..

betonbroz.cz/...

hodnocení

1x

No tu štípačku jsem měl půjčenou a nic moc-nebyl čistý řez a ze šikma nešla vůbec(praskla).Proč úhlovkou zdlouhhavé?Když je kvalitní kotouč tak to jde jak po másle:)tu okružní nebo stolovou také musíte nastavovat.Navíc ty ceny*sok* diamantove-rezani.cz/...

sebald.cz/...

A tu úhlovou doma možná ještě využijete(broušení,řezání...) ale řezačku pokut nebudete cca každý rok dělat dlažbu tak ne.Nebo můžete zkusit nějakou půjčovnu nářadí

zakus*
hodnocení

0x

Loni jsem pokládal 45 m vymejvané dlažby. Rychlou a zároveň precizní práci odvedla úhlová bruska (Ø230) z Lidlu. Sice je z toho bordel, ale je to nejefektivnějši. Další výhodou je i jiné použití.

hubas*

Čeká mě něco podobného a chci to řešit diamantovým kotoučem 230 s upravenou středovou dírou na hřídel cirkulárky. Otáčky kotouče jsou bezpečné. Řezat pochopitelně podle pravítka. Třeba Vám to bude k užitku.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]