Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Obetonovani bazenu

Od: danda* odpovědí: 8 změna:

dobrý den, budeme obbetonovávat zapuštěný bazén, odhadem jsem to spocital na 10m3 betonu...kolik to znamená pytlů cementu? dá se to nějak spočitat? díky moc

doplněno 25.06.15 11:18:

ted jsem koukal a vychází to +/- 100 pytlů? je to vůbec možný?

doplněno 25.06.15 11:45:

z betonarky to nejde, musi se to delat postupne po vrstvach cca 30cm jinak hrozi deformace bazenu...

jinak by jsem se s tim samozrejme rucne nedelal

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Na takovéto množství bych vzal hotový z betonárky.

doplněno 25.06.15 11:59:

U nás vozí betonárka i třeba kubík na avii. Sice se prodraží doprava, ale furt lepší než míchat doma.

ctenar*
hodnocení

0x

Podle jine kalkulacky to vychazi asi 58 pytlu (50kg) a hodne sterku. Jestli na bazen clovek potrebuje vice nebo mene sterku, to nevim.

danda*
hodnocení

tak to vychází stejně, uvažoval jsem 25kg pytle

nico13
hodnocení

0x

Takove mnozstvi betonu chcete vazne michat rucne? Bude to trvat par dni a pekne si maknete. Nehlede na to, ze vam bude beton postupne tvrdnout a nespoji se, nebude jednolity. Pokud jste neudelal chybu ve vypoctu a vazne to ma byt 10m3, jednoznacne si nechte privezt mix z betonarky.

paw*

Kde jste prisel nato, ze to nejde umichat rucne? Michacka na 8 kolec a k tomu 5 lidi. Uplne v pohode. Do betonu dat dost kameni, jako vypln. Za den enni co delat. Jde to samo i v mensi michacce. U obetonavky bazenu je celkem jedno, jestli se beton spoji nebo ne.

Jinak michamim rucne se dostane tazatel nekam na cenu 1000Kc/m3, z betonarky nekam kolem 2000+-

hodnocení

0x

nevím proč by to nemělo jít s betonem z betonárky... aby se Vám vnitřní stěna nezbortila, tak snad stačí bazén současně napouštět a protitlak vody zajistí aby konstrukce ustála zatížení přidanym betonem.

rozhodně bych to doma nemíchal

hubas*

Jenomže to byste musel místo vody do bazenu napustit beton, ten by zajistil vhodný protitlak na obetonování v jednom kroku :D

nevím, vycházím z toho že když se bazén obsypává pískem, tak se to tak dělá a nikdy problém nebyl

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]