Nejste přihlášen/a.
Ahoj, zabetonoval jsem roxor do sklepního okna, protože tam chceme větrat, ale i přesto se ten roxor lehce protáčí (vyndat ale nejde).
Okno ve sklepě má na délku 70 cm, roxor o průměru 15 mm jsem uřízl na 76 cm (zapuštění 3 cm na každé straně). Vyvrtal jsem na každé straně 5-6 cm otvory o průměru 18 mm. Díry jsem zamázl betonem a nacpal do nich roxor a pak ještě okolo zamázl betonem. Po 2 dnech jsem zkusil s roxorem zahýbat a začal se lehce protáčet, ale úplně s ním neotočím. Vyndat nejde, takže snad svoji úlohu bude plnit.
Přesto, kde je chyba, že nedrží pevně? V malém vyvrtaném otvoru? Díky
0x
Dobrý den, tak, je to vlastně mříž? Asi bych ten roxor před zamáznutím ještě zaklínkoval.
Tedy, do otvoru (po vložení roxoru) zarazit kus dřeva nebo kámen a zkusit pootočit. Zdravím!
doplněno 25.06.15 11:41:martin1 - už to snad nechte být. Svůj odstrašující účel to plní a případný zloděj by si poradil stejně.
0x
Až budou někde vyndavat mříž (a ta je do kříže, takže pootočení nehrozí), tak se podívejte, o kolik je zapuštěná. Co jsem viděl, je to podstatně víc než inzerované 3 cm (alespoň pro průměr roxoru 15mm). Takže za chybu bych považoval malou styčnou plochu - jasně, blbě se to tam dává, tak jste udělal maximum možného, ale holt je to něco za něco.
A samozřejmě, jak píše @dakon. Nedočkavost.
Tu délku roxoru jsem právě dost řešil. Už s těmi 3 cm na každé straně jsem měl velký problém, tam ten roxor narvat. Samozřejmě bych radši udělal třeba 5-10 cm, ale nevím, jak to tam dostat. To bych asi musel sekáčem vysekat půlku okna ![]()
Kdyby to byla skutečně mříž (svislý + vodorovný roxor), tak jí tam pak dostat? To bych tam snad nenacpal ani ty 3 cm...
0x
Malá plocha tření.
Ten roxor zřejmě není žebírkovaný. Při těchto parametrech je to pouze cca 11,6 cm2 na obou stranách plochy, která je ve styku s betonem.
Ty žebírka na roxorech, které se používají jako výztuž do betonu právě plní funkci zlepšení spolupůsobení. Zabraňují vytržení.
Přesně to co popisujete jsem před lety dělal také u okénka cca 40/40 se stejným výsledkem. Nakonec jsem to předělal a dal tam čverhranou ocel.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.