Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Lze na zateplení polysterenem lepit obklad?

Od: davm odpovědí: 8 změna:

Dobrý den,

prosím o radu. Chceme si postavit malý přízemní domek. Tepelná izolace obvodových zdí by byl polystyren 20cm.

Zajímá mne jsetli lze na polystyren naplepit obklady jako tady na fotce co jsem měl uloženou v počítači.

Děkuji!

Lze na zateplení polysterenem lepit obklad?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

0x

Uzavřít perlinkou a lepidlem,na to pak lze obklady nalepit.

JB

hodnocení

0x

Bežne sa takto lepia obklady,len treba stým počítať pri zatepľovaní a dostatočne kotviť.

doplněno 24.06.15 20:19:

Ono bolo mysleno dostatočne kotviť ten polystyren kvoli váhe obkladu na fasade.

hodnocení

0x

Proč by to nešlo. Dokonce i bez kotvení to bude držet. Udělejte si pokus, kupte jednu desku, přilepte obklad a po týdnu (tahem) zkuste oddělat obklad.

To neoděláte.

doplněno 24.06.15 20:30:

Já to taky tak pochopil, ale talířová hmoždinka přenáší sílu jen na tah, proto má velký talířek, nikoliv na střih, páč průměr třeba 8mm nemůže držet polyš na sjetí dolů...

samouk*
hodnocení

0x

Já běžně lepím montážním lepidlem ve sprey obklady na polystyren bez potřeby kotvení,již řadu let k mé plné spokojenosti.

2masonii

montážním lepidlem ve spreji?

samouku, prosím, jakým lepidlem?

doplněno 25.06.15 18:22:

Aha, už chápu, vy myslíte PU lepidlo, zvané jako lepící pěna, či nízkoexpanzní pěna a podobně, používaní již mnoho let na lepení stavebních (a jiných) materiálů, s vyjímkou mokrých a mastných materiálu. Oblíbená je Tytan 753, kterou používám mnoho let.. (5-8let?)

samouk*

Je to montážní pistolová pěna,což je kartuše,která se našroubuje na aplikační pistoly a ta se oficionálně použivá k montáží dveřních a okeních rámů,vyplnování dutin atd.Já jí použivám jak k lepení celých desek polystyrenu na zed,tak i celých desek obkladu,například plovoucí podlahy na zed.Aby mě tyto desky neodpadly od podkladu,tak je na 5-10 minut přidržím nebo jinak zajistím a tak postupně pokračuji.Druhý den nemám žádnou šanci tyto desky sundat.Asi není dnes už žádným tajemstvím to,že se pomocí této pěny staví i obvodové zdivo při stavbě rodiných domků,ne jen v cizině,ale i u nás.

samouk*
hodnocení

0x

Asi tak nějak,já ale nekoukám na to,jak se která pěna jmenuje,ani na to,zda jde o pěnu letní nebo zimní,ale na cenu.U nás tato 750ml kartuše stojí 120kč.Vím také to,že všechny tyto pu pěny jsou lepicí,bez ohledu na to,zda jsou levné,nebo drahé,jak kde a také to,že ne všechny to mají psáno na obalu.Musí však mít šroubení na které mohu našroubovat aplikační pistoly,bez které nelze tuto pěnu použít,vzhledem k tomu,že je kartuše natlakovaná plynem a jak se jednou otevře,tak jen pistole dokáže uzavřít tok této pěny z kartuše ve chvíly,kdy pěnu právě nepotřebuji.Jsou totíž i takové kartuše které jsou na jedno použití,bez možnosti použití pistole.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]