Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zemní vrták a Vaše zkušenosti

Od: 00000* odpovědí: 6 změna:

Zdravím,nemáte někdo zkušenost s motorovým zemním vrtákem kolem 5000,-Potřebuju vyvrtat asi 50 děr na oplocení nejspíš vrtákem 200mm.Zvládne to?Je to k něčemu?Jaký samotní vrták vybrat vyděl jsem dva tipy.Jeden s jako by vrtáčkem na konci a druhý s malým plocháčkem ve tvaru špičky něco jako malý rýč nebo je to jedno.Půda je spíš kamenitá.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

což o to, vrták to asi zvládne... ale vy toho budete mít po pár dírách plné kecky...

pokud tam máte opravdu hodně kamenů, tak bych uvažoval o vyvrtání vrtákem třeba na traktoru.

nebo k tomu benzínovému vrtáku postavit něco takového:

joudic*
hodnocení

0x

pokud mate kamenitou hlinu nema to vicemene smysl bez traktoru, akorat ten vrtak znicite na prvnich par dirach

doplněno 24.06.15 01:38:

@trtr nebo mu to utrhne ruce :) Ja si koupil hodne sikovny rucni vrtak Fiskars (kamenita hlina) a kam myslite, ze jsem se dostal, nikam *smich* 20-30cm (a to jsem ho zkousel v ohnisti u kamose v jine oblasti, jeste nez jsem se mohl do sveho domu nastehovat, s prehledem 80 cisel v pekne hline za par minut)

trtr

asi tak a nebo se bude motat po chvíli okolo i s vrtákem

hodnocení

0x

Radši na tuto práci pozvěte profíky, ve výsledku možná ještě ušetříte. Na 50 děr se nevyplatí kupovat tak levný stroj, který záhy zničíte. Kamenitá půda je prevít.

hodnocení

0x

Zkuste si půjčit zemní ruční vrták. Pokud možno co nejméně závitů. viz. obrázek. Při vrtání si do díry pod vrták občas nalijte z kýble vodu. Usnadní to vrtání. Můžete si i pomáhat krumpáčem bez násady navařeným špičkou do 2metrové trubky, jestli mi rozumíte.

Zemní vrták a Vaše zkušenosti
humbucker*

Ahoj. Krumpáč na násadě z 2m lešeňovky. To znám, i jsem si jich pár udělal. Maká se s tím dobře. Jmenuje se to : ŠTEKR. Aspoň to tvrdil můj osobní starej zedník. I vrtáka jsem si udělal. Šel z baráku. Daroval jsem ho. Bylo to o ruce.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]