Nejste přihlášen/a.
Zdravím,nemáte někdo zkušenost s motorovým zemním vrtákem kolem 5000,-Potřebuju vyvrtat asi 50 děr na oplocení nejspíš vrtákem 200mm.Zvládne to?Je to k něčemu?Jaký samotní vrták vybrat vyděl jsem dva tipy.Jeden s jako by vrtáčkem na konci a druhý s malým plocháčkem ve tvaru špičky něco jako malý rýč nebo je to jedno.Půda je spíš kamenitá.
pokud mate kamenitou hlinu nema to vicemene smysl bez traktoru, akorat ten vrtak znicite na prvnich par dirach
doplněno 24.06.15 01:38:@trtr nebo mu to utrhne ruce Ja si koupil hodne sikovny rucni vrtak Fiskars (kamenita hlina) a kam myslite, ze jsem se dostal, nikam
20-30cm (a to jsem ho zkousel v ohnisti u kamose v jine oblasti, jeste nez jsem se mohl do sveho domu nastehovat, s prehledem 80 cisel v pekne hline za par minut)
Zkuste si půjčit zemní ruční vrták. Pokud možno co nejméně závitů. viz. obrázek. Při vrtání si do díry pod vrták občas nalijte z kýble vodu. Usnadní to vrtání. Můžete si i pomáhat krumpáčem bez násady navařeným špičkou do 2metrové trubky, jestli mi rozumíte.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.