Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
Potřeboval bych se poradit ohledně nátěru betenové garáže - je z větší části v zemi a díky ne úplně dokonalé hydroizolaci bývá vlhká a místy se na povrchu objevují vápenné výkvěty, z toho důvodu jsem zavrhnul omítání a beton bych pouze obrousil natřel.
Nevím jakou barvu zvolit - jednak aby se nátěr vlhkostí nepoškodil a také by asi bylo dobré, aby to "dýchalo", kvůli té vlhkosti... Kvůli těm výkvětům asi přichází v úvahu pouze bíla barva, že?
Zde jsou dvě fotografie pro představu: kapitanmorgan.rajce.idnes/...
Dobrá barva na beton je ibarvy.cz/...
Ale jelikož píšete o "ne úplně dokonalé hydroizolaci", máte 100% jistotu, že se časem bude loupat, dělat puchýře a v garáži bude plíseň...
Hledejte nějakou možnost odvětrávání !
doplněno 22.06.15 10:56:zajímavá věc.. našel jsem i toto - baumit.cz/... - vysoce paropropustné - možná by mohlo pomoct... Ale vlastní zkušenost nemám... já se vždy snažil o tu hydroizolaci na max., takže jsem ještě problém s puchýři neřešil... A pokud máte opravdu dobře vyřešeno větrání, neměl by být tak velký problém.
Ano, plíseň v garáži byla, ale tu už jsem zlikvidoval a zajistil dostatečné odvětrávání (dále se již netvoří), takže to už je dalo by se říci vyřešené.
Právě z puchýřů a odlupování barvy mám strach - z toho důvodu se zde chci ohledně výběru vhodné barvy poradit, je mi jasné, že nemohu zvolit jen tak něco...
Na ten Betex jsem už narazil, ale tam mám trochu strach, že když je to syntetika, tak "uzavře"povrch a skončí to tím odlupováním...
Co říkáš na toto? fasady-shop.cz/...
doplněno 22.06.15 11:30:Garáž je z velké části v zemi a rozměry jsou cca 6x10 m - řešit nějak dodatečně hydroizolaci by bylo nesmírně nákladné a i technicky složité...
Ten nátěr, pokud to tedy nechci nechat v současném stavu je vpodstatě jediná možnost.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.