Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odstranění rzi z nábojů

Od: jeliman* odpovědí: 6 změna:

Dobrý den,nalezl jsem několik nábojnic,vystřílených,u partyzánského bunkru a zajímalo by mě z jaké zbraně byly vystřeleny jsou ale silně zrezivělé tak nevím jak rez odstranit,díky za případné odpovědi!

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

2x

Dobrý den, předpokládám, že funkční munici a prázdnou nábojnici od sebe poznáte.

Zkuste to očistit mechanicky drátěným kartáčem nebo smirkem a potom to "naložte" např. do petroleje. Potom zase očistit hadrem. Zdravím!

doplněno 20.06.15 21:29:

Občas zde někdo doporučuje jako dobrý odrezovač pravou Coca Colu. Můžete ji také zkusit.

hubas*

Staré a zrezivělé nářadí jsem úspěšně čistil týdenním ponořením do kbelíku s octem a kyselinou citronovou.. Mohu doporučit.

trtr
hodnocení

0x

Zdravím, takovéto věci se obecně nesbírají. Sbírají je jen osoby znalé, které poznají, že náboj není již ostrý a je vystřelený, tj. nemá ani zápalku. Jakékoliv přechovávání narušených ostrých nábojů i selhaných je hazardem. Co se týče čistění a znalecké určení odkazuji na forum obchodu Gunshop. Jsou tam profíci, co poznají náboje od vzduchové .177 diabolky až po raketu Tomahawk.

ujendys*
hodnocení

0x

cocacola fakt to narez funguje

tomi463*

Ano Funguje to :)

hubas*

Tak ono je rozdíl "umýt" rez z chromovaného hladkého povrchu...to bych tu colu raději vypil :D

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]