Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Plastové palubky na polystyren

Od: artik* odpovědí: 4 změna:

Dobrý den všem,

chci poprosit o radu. Mám zateplený balkon polystyrénem a potřebuji dodělat konečnou úpravu. Nechce se mi dávat perlinku a omítku a napadlo mě, použít plastové palubky. Otázka je, jestli je mohu lepit přímo na polystyrén, nebo jestli je postup práce jiný. Přišlo mi, že takové obložení, bude jednodušší než třeba omítka .
Díky za každou radu a za případný postup .

Vašek

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

0x

Samozřejmě je možné je lepit přímo na polystyren,ale problém bude v lepúidle.Na polystyren se používají disperzní lepidla nebo pěny,ty ale nemusí držet na plastu.Jde o to,aby pak obložení neudělalo přílišnou díru do kapsy.

JABRAKA

hodnocení

0x
Najjednoduchšie je armovacie lepidlo na polysteren a sieťka a štuk alebo fasada.Ak chcete plastové palubky,tak dobre by bolo spraviť latovanie,priskrutkovať po krajoch krycie lišty a potom ponasúvať tie plastové palubky a stačí každú druhu prichytiť na latovanie vdrážke palubky klincom alebo malou skrutkou.Prichytenie skrutkami na polystyren do polystyrenu bez sieťky a lepidla by som nedoporučoval a to latovanie by malo byť pripevnené do stropu,nie len do polystyrénu.

hodnocení

0x

No mě přijde jednodušší natáhnout polystyren lepidlem na polystyren s vložením perlinky a pak natáhnout fasádu nebo venkovní štuk. Přijde mi to takové čistější řešení. Kdoví, co se pod těmi plastovými palubkami bude dít (kondenzovat vlhkost apod.) Asi by se muselo myslet na nějaké odvětrávání. Kromě toho asi tam bude i nějaké okno, takže pokrytí palubkami bude dost pracné.

jendad

Ono ty palubky nejsou vzduchotěsné, takže bezproblému odvětrávají . Nic tam tedy kondenzovat nebude.U dřevodomku se pak právě dávají pod palubky protivětrovou folii(paropropustnou)

U nás mají opalubkovaný dum v ulici už 20 let a naprosto bezproblému .

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]