Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Proč jsem dostal lehce el.proudem?

Od: ujendys* odpovědí: 10 změna:

před chvilkou jsem umýval koupelnu máme ještě starou omakartovou v paneláku no a v rozích nad vanou máme rohový plastový poličky a chtěl jsem na nich utřít prách tak jsem tu jednu poličku polil sprchou a pak jsem jí chtěl utřít do sucha a trošku mě klepnul el.proud nebylo to tím že poličku drží šroub zašroubovaný v omakartu a šroub že by se dotýkal nákýho el.obvodu? bylo to dost nepříjemný kord když máme děti a asi jim po dnešku preventivně zakážu sprchovat at se na poličky nedostane vůbec voda ale ty poličky tam máme takhle dost dlouho ale je pravda že jsem je takhle namočil poprví,co poradíte třeba poličku radši zrušit?

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
To nejmenší co by se dalo udělat je sundat polici a v místě kde sou šroubky vyříznu díru a kouknu co se stalo pokud najdu narušenej kabel tak dukladně zaizoluju diry v umakartu stejně schová sádrokarton
Todle zbládne i prúměrný kutil

hodnocení

0x

Preventivně poličku sundat, ale hlavně zjistit, kde se na ní ta elektrika vzala. Může to být skutečně šroub, našroubovaný do kabelu pod umakartem (I když by nad vanou teoreticky žádný kabel být neměl, ale v době stavby se dělala různá zvěrstva). Případný kabel má zřejmě porušenou izolaci, takže i když šrou vyšroubujete, nebezpečí úrazu proudem zůstane. Každopádně to tak nemůžete nechat. Zjišťění závady určitě svěřte odborníkovi, s elektřinou (zvlášť v koupelně) není žádná sranda.

buss

Omyl, praxe je jiná. Je-li stěna ke kuchyni, tak jsou tam vypínače světel, zásuvka, větrák a stačí se podívat nad kuchlinku a jsou tam krabice.

ujendys*
hodnocení

ano stěna je ke kuchyni vždyt jsem psal paneláková omakartová koupelna v 2plus1 každý si topředstaví

ujendys*
hodnocení

mám v plánu obložit koupelnu zeleným sádrokartonem a obklady tím bych to vyřešil ne? a až časem tak za 10let omakard uplně zbourat a postavit zdi z itongu to se samozřejmě udělá i nová elektrika ale na to ještě šetříme

...tím bych to vyřešil ne?

Ne, nevyřešil! Máte se rád? Máte rád své děti? Nikdy nevíte, kdy se k takovému porušenému kabelu může dostat voda. Ještě by se nad tím snad dalo přimhouřit oko, kdyby to nebylo v koupelně.

hodnocení

0x

A nebyla to náhodou statická elektřina? Plastová polička, tření...a uzemněná vana...když tam ty poličky máte už dost dlouho...ale netvrdím, že to nemůže být síťové napětí...chce to pečlivě zkontrolovat nejlépe znalým dané problematiky...

dam®
hodnocení

0x

A co takhle vzít tužkovou zkoušečku a zjistit na těch šroubcích jestli ses opravdu trefil. Popřípadně daný šroubek /vrut/ odrtranit s tím, že budeš doufat žes ten drát jen "šmrncnul" a nepřeříz, jinak sis zadělal na celkem problém nebo tím urychlíš plánované stavební úpravy.

ujendys*
hodnocení

statickou snad poznám to jsem dostal nespočet ale tohle bylo takový to zabrnění a už jsem se s tím kdysi taky setkal tenkrát jsem umýval v práci prách kolem zářivek bylo zhasnuto ale zabnělo to stejně no nic díky za rady pozvu prostě elektrikáře at na to mrkne a ještě než ho pozvu skusím to s tou zkoušečkou

hodnocení

0x

Na dálku se toto řešit nedá. Tady je nutná osobní prohlídka. Problém může být i širší a tak je tu jediná rada. Pozvat si elektrikáře s příslušnou kvalifikací.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]