Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Čím obložit šikmý strop podkrovní koupelny?

Od: ola® odpovědí: 5 změna:

Zdravím. Budu předělávat celou koupelnu a potřebuji obložit šikmý strop. Koupelna je v podkroví a bohužel vanna může být pouze v nejnižším místě. Takže kdyby se na strop dal sádrokarton, tak by strop nad vannou byl za pár dní zacákaný a musela bych pořád malovat. Doteď byl strop obložený dřevěnýma palubkama, které byly přelakované. Ale není to moc hezké a palubky už taky mají své za sebou. Prosím poraďte, nějaké jiné řešení. (nátěr, nástřik, obkladový panel-voděodolný atd...) děkuji.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

fasádní barva, dlaždičky, vinyl, latex, sklo, polykarbonát, atd...možností je spousta a fantazii se meze nekladou...

stačí si jen vybrat pro Vás nejdostupnější variantu

doplněno 18.06.15 14:44:

- udělat strop z SDK a na to libovolný povrch

- barvou jsem spíš myslel třeba probarvenou silikonovou fasádní omítku, špatně jsem to napsal.

- na tvorbu plísní nemá vliv druh povrchu, ale to jak je koupelna odvětraná, jestli nejsou tepelné mosty atd... když bude někde stálá vlhkost 80%, teplota stěny třeba 16° tak se plíseň udělá všude.

- dlaždičky... záleží jen na vzhledu, pokládka je bez problémů

- vinyl... ano ten co se dává na podlahu, je klidně možné nalepit na strop. Je to omyvatelné a vodu to také přežije.

- latex... ano všechno bude mít nějakou životnost, takže to třeba za dalších 10let znova natřete.

- sklo... zase záleží na vzhledu, není problém udělat z barevného skla menší pruhy a ty dostanete kamkoli.

- polykarbonát se dělá i jako čiré/barevné desky. výhoda proti sklu je že je nerozbitný. Nicméně musel by se ve spojích lištovat protože jen tak nepůjde tmelit/spárovat.

ola®
hodnocení

Myslíte dát sádroš a pak ho natřít třeba bílou silikonovou fasádní barvou? Mám trochu obavu z tvorby plísní, je to koupelna a teplo a pára...

Dlaždičky , na šikmý strop? Neumím si to představit, ani pak realizaci...

Vinyl? Jaký typ myslíte? To co se dává na podlahu? Zase vlhko, nevím...

Latex-Mám strach potom po čase, že se to bude loupat atd...

Sklo? Je to velká plocha, místnost je 2,5 na 4,5 m, uvevnění takové tabule a vynesení po schodišti, je nereálné...

Polykarbonát? Jaký typ výrobku?, znám pouze ten průhledný s dutinkama, používá se na stříšky venku atd...

joudic*
hodnocení

0x

mam nizky strop v koupelne, respektive sprse a natrel jsem to obycejnou syntetikou, sadrokartonovy strop jsem i predem vystukoval, stukem smichanym s penetraci (jinak jsou i plastove palubky)

hodnocení

0x

sádrokarton,štuk,primalex,okraje vyspárovaný bílím silikonem ceresit mám takto strop v koupelně již v druhém bytě a neni problém

hodnocení

0x

Ola, Nejste první, co má sádroš nad vanou. Pokud dobře ošetříte povrch, nemůže se nic stát, ano plíseň, fleky, praskliny..

Musíte dělat kvalitně a použít nepropustnou barvu, třeba fasádní.

Vy jste nikdy neviděl(a) obklad na šikmině?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]