Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, chtěl bych se zeptat mám takoví problém chtěl bych si pořídit akvarium o nějakých 300l, bydlím v rodiném domě který se stavěl bůh ví kdy a stropy jsou z rákosu podle všeho co říkal táta a mezi tím podle všeho by měli být nějaký trámy počítal jsem že by byla tíha do hromady ze vším okolo 450 Kg co by jste mi poradili, dalo by se to nějak udělat? Děkuji
Buď si můžete zjistit jak jsou v domě podlahové trámy a dát akvárium ke stěně ze které vychází (samozřejmě na patřičném stojanu který bude mít dole nějakou roznášecí desku), nebo udělat konstrukci z L profilu a tu přišroubovat na nosnou stěnu.
450kg není tak moc a šlo by to klidně i jen pověsit na stěnu, takže když akvárium ke stěně postavíte a navíc přišroubujete na zeď tak to musí vydržet.
To jako že by stropy byli jen z rákosu?Přemýšlejte člověče-to by Vás neudrželo!Strop musí být trámový teda pokud není třeba hurdiskový nebo železobetonový! Běžně se dělali trámové s roztečí trámů cca od 80cm po 150cm.podbití bylo prkenné a na prknech,neboť by nedržela omítka (sdk nebyl) ,byl palach-rákos ,zeshora mezi trámy zásyp na nich prkna a podlaha!Pro vás z toho plyne jen a pouze otázka stavu oněch trámů-jejich rozměr a hlavně stav,zda-li nejsou již chyceny nějakou nákazou (hniloba dřevomorka,červotoč...)= nejlepší by bylo udělat sondu na zjištění srtavu nebo roznést onu hmotnost na větší plochu!(např místo a 1m2 na třeba 3m2)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.