Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
máme hotový výkop na přípojku kanalizace 4m x 2m. Chceme napojit rouru do řádu kanalizace na to asi musí přijít někdo ze SčVaku. Zbytek by jsme si dodělali své pomocí což k baráku bude cca 47m., o týden později kvůli odvozu hlíny. Mě by zajímalo jestli někdo nevíte jestli nám na to první napojení bude stačit ta délka výkopu 4m.
děkuji moc za odpovědi
Na to jak říkáte "první napojení" bude stačit i "jáma" 1x1m...
Jde jen o vložení odbočky resp. napojovacího sedla na stávající kanalizační troubu.
Co (a jak) si pak dáte dál už není věcí VaKu..(vyjma revizní šachty, na kterou mohou mít nějaké nároky na provedení.
A samozřejmě jde také o fakt, zda je přípojka ve veřejné komunikaci..a musí se ta část v komunikaci ihned zasypat kvůli provozu..., nebo zda jde o napojení v "zeleném"..
..děkuji moc za odpověd to jsem potřebovala slyšet, máme to na hranici našeho pozemku a do komunikace to nijak nezasahuje.
No u nás byla podmínkou na připojení do kanalizačního řadu přípojná betonová šachta s patřičně provedeným dnem. Udělání odbočky přímo do trubky by u nás neprošlo.
Může být..
Nicméně provedení kanalizační přípojky do šachty na stokové síti se povoluje spíše vyjímečně.
To že po Vás psrávce kanalizace dokonce chtěl v těch místech udělat revizní šachtu (na hlavní stoce, nikoliv na Vaší přípojce) by spíše naznačovalo, že se mu tam hodila..a Vy jste ji zaplatil a ušetřil mu nějakou "korunu".
Běžně se kanalizační přípojky (menších průměrů od rodinných domů) napojují opravdu napřímo do odbočky (či sedla) na hlavní veřejné stokové síti a revizní šachta se zřizuje plastová (podstatně levnější než betonová) a na přípojce od RD.
Víte, ono je to asi okres od okresu jiné. Vůbec mi připadá, že v našem okrese je všechno jinak než jinde.
Správce tu betonovou šachtu zcela jistě nepotřeboval. Jsem do ní napojený sám. 3 metry proti proudu je další šachta. Tu jsem využít nemohl z pozičního hlediska. Cca 2m za hranicí na svém pozemku mám plastovou kontrolní šachtu.
Mám dojem, že musíte mít odborný projekt nové kanalizace od výstupu z baráku až po napojení na kanalizační řád, povolení realizace od všech zúčastněných včetně obce a končí to tlakovou zkouškou a kolaudací.
no tak tu tlakovou zkoušku na kanalizační potrubí bych rád viděl...
Jinak rozměry připojovací jámy Vám měl sdělit VAK, jelikož jejich lidi se tam v tom budou tísnit. Ale 4x2m je pořádná jáma, takže jim to stačit na 99% bude.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.