Nejste přihlášen/a.
Prosim o radu v jedne veci. V okoli je v nabidce zajimavy pozemek, ale je to pole. Ma prijezdovou cestu, vedle je normalni rodinny dum, je to proste okrajova cast pole. Rad bych si tam postavil tri unimobunky, propojil je a vybudoval si tak maly sklad a dilnicku pro sve podnikani.
Chci se proto zeptat, zda je to realne a co k tomu budu potrebovat? Musim pozemek nejak prevest na stavebni, nebo je mozne neco takoveho, provizorniho, provozovat i na tom "poli"?
Diky za kazdou odpoved, na muj mozna naivni dotaz.
osobne bych to vubec neresil, bunky muzete vzdycky odvezt a fuck off to je muj pohled
ale prislusne zakony vam tu nahodi kdyztak behem dne ostatni
no legalne to nebude vubec zadna sranda, spis to nepude, ale na to jsem maly pan, jsou tu znalejsi
Jasne, to je taky pravda, ale protoze bych tam chtel par let pobyt, takove odvazeni by mi trochu zkomplikovalo zivot, radeji bych to udelal poradne, at to tam muze treba zustat. Navic, hodilo by se, mit tam aspon elektriku. Bez vody to preziju, ale elektrika by bodla. Sloupy jsou hned vedle, kdyz jsou tam RD, asi by se mohlo dat dohodnout s tim sousedem, ale spolehat se na to nejde.
Asi bych to neresil, protoze tam bude dost komplikaci, ale moc se mi libi jednak to misto (mam to kousek z domu) a taky je to dost velke, za super cenu, tak je mi lito, pustit to jen kvuli lenosti, neco kolem toho vybehat na uradech.
Jak vyplývá z odpovědí některých rádců, není (oficiální) umístění byť jen stavebních buňek kdekoli, natož na orné půdě vůbec jednoduchá záležitost. Vzhledem k překročení limitu 25m2 to bez papíru nepůjde ani jinde než na poli. Sklad a dílnu pro podnikání jako dočasnou stavbu asi nikdo nezkousne. A to se bavíme jen o hledisku stavebního zákona. Co takhle ještě z hlediska zákona živnostenského? Co takový územní plán obce? Vyražte na stavební úřad, bez znalosti konkrétních údajů tady můžeme diskutovat do nekonečna, ale je to dobré tak k tomu, abyste si připravil otázky. Kloudné (tj. všeřešící) odpovědi se zde těžko dočkáte.
Tak jsem koukal do uzemniho planu obce a nepocita se se zastavenim. Sice ten pozemek sousedi s rodinnym domem, ale v uzemnim planu neni vyznacen, ze by se melo neco menit. Predpokladam, ze veskere legalni cesty budou tedy neumerne zdlouhave a drahe.
Premyslel jsem nad tim, ze bych se na inzenyrske site vykaslal a poridil si ostrovni fotovoltaiku a vodu, ktere budu potrebovat minimum, bych si resil nejakou nadobou. Zbyva tedy umistit nejake unimo + oplotit.
Kdyz to udelam uplne drze, bez jakehokoliv povoleni, co mi hrozi? Kdyz to stavebni urad zjisti a naridi odstranit stavbu, unimo na dva dny odvezu a zase privezu, pobezi zase nejaka lhuta? Co jsem cetl, nez se urady rozhybou, trva to silene dlouho, i roky.
Nepotrebuju tam mit zapsane sidlo firmy, nic. Jde jen o to, mit prostor, kde ulozim kramy a budu tam moct pracovat, aniz bych musel platit priserny najem (v regionu jsou drahe nemovitosti)
mate nekdo zkusenosti s takovou cernou "stavbou"?
Nevím, jak velký, je z hlediska zákona rozdíl mezi unimobuňkou a maringotkou, ale mám kamaráda, který si chtěl postavit chatičku. Stavební úřad mu to zamítl. Tak tam postavil maringotku. Zelenou, a pohrozil, že ji natře celou, i se střechou, na oranžovo, aby just byla vidět. Ještě rádi mu povolili tu chatičku. Sice musela být obložená dřevem, musela mít sedlovou střechu, ale byla, najednou to šlo. Proti maringotce, protože je na kolech, a byla na jeho pozemku, nemohli vůbec nic udělat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.