Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odpuzovač much

Od: elody odpovědí: 6 změna:

Zdravím, neznáte někdo účinný odpozovač much? Sice máme v oknech sítě, ale jsme v rodinném domě a dveře bývají často otevřené a mouchy jsou tam hned. Někde jsem slyšela, že existuje přípravek, kterým se potřou futra nebo rámy oken a mouchy tam nelétají. Nic podobného jsem ale na internetu nenašla. Nevíte někdo? Díky Hanka

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

spíš než odpozuvač si někde vedle domu postavte past na mouchy nebo budku pro netopíry.

Rapidně tím snížíte množství much ve Vašem okolí.

hodnocení

0x

Já jsem tento problém vyřešil dveřní sítí proti hmyzu (nyní je zrovna v LIDLu v akci). Protože máme psindu, která courá sem a tam, necháváme dveře do celého domu dokořán. Jen vyjíměčně vlétne chytrá moucha současně se vstupem někoho z nás. Po třech letech používání naprostá spokojenost. Na zimu se síť prostě složí někam do kouta (drží ji totiž suché zipy)

doplněno 16.06.15 13:46:

A cena? Okolo 150Kč.

Odpuzovač much
mija*

Dobrý den,mám dotaz...dá se ta sít z Lídlu použit i do plastových balkonových dveří nebo musi být záruben kovová? Děkují

hodnocení

0x
A co třeba lapač? Naše zkušenost velmi dobrá s typem - Hubič hmyzu PlusZap ALU 16 gpartner.cz/...

hodnocení

0x

V přívesu jsme mívali závěs proti mouchám. Byly to takové jako barevné, perforované stužky a fungovaly diskuse.doktorka.cz/...

doplněno 16.06.15 16:38:

Normální mašličky nefungovaly. Ty perforované, z umělé hmoty, ano. Prý v nich nějakým způsobem cosi vibruje.

host*
hodnocení

0x

Kde byl dobytek a jiné domácí zvířectvo, byly vždy mouchy. V některých zemědělských usedlostech nebylo vzácné vlaštovčí hnízdo v síni nebo dokonce v kuchyni, tedy v domácnostech, kde byly stále otevřené dveře a pes, kočky nebo i slepice mohly nakouknout co se vaří.

Na mouchy se prý používala plodnice muchomůrky (slovensky muchotrávka, ze slov mucho - trávka), položená v misce s vodou.

Mouchy a další hmyz prý také odpouzuje vonná silice z ořechových větví. Pod ořechem bývalo much málo a tak si prý lidé dávali do místnosti čerstvě utrženou větev ořešáku, samozřejmě s listím, nebo jen čerstvě naškubané listí.

Ještě v druhé polovině minulého století, dokud se nepoužívalo tolik agrojedů a běžně se pěstovaly krávy, koně, slepice a krmení se jim dávalo do misky na dvůr, obletované hejny much, které nalétaly samozřejmě i do bytů a létaly nejvíc pod lampami a lustry zavěšenými ze stropu, visela v každé slušné domácnosti z každé lampy mucholapka - skvělý vynález, který se i dnes vyváží do světa. Mouchy neodpuzuje, ale lapá. Na mucholapku se samozřejmě také často za vlasy chytli i nepozorní lidé. Mucholapka funguje na mouchy. Proti komárům to chce fakt zavírat okna, větrat jenom, když komáři nelétají, husté sítě do oken, a před spaním komáry pochytet.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma odpuzovač much

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]