Nejste přihlášen/a.
Zdravím, neznáte někdo účinný odpozovač much? Sice máme v oknech sítě, ale jsme v rodinném domě a dveře bývají často otevřené a mouchy jsou tam hned. Někde jsem slyšela, že existuje přípravek, kterým se potřou futra nebo rámy oken a mouchy tam nelétají. Nic podobného jsem ale na internetu nenašla. Nevíte někdo? Díky Hanka
Já jsem tento problém vyřešil dveřní sítí proti hmyzu (nyní je zrovna v LIDLu v akci). Protože máme psindu, která courá sem a tam, necháváme dveře do celého domu dokořán. Jen vyjíměčně vlétne chytrá moucha současně se vstupem někoho z nás. Po třech letech používání naprostá spokojenost. Na zimu se síť prostě složí někam do kouta (drží ji totiž suché zipy)
doplněno 16.06.15 13:46:A cena? Okolo 150Kč.
V přívesu jsme mívali závěs proti mouchám. Byly to takové jako barevné, perforované stužky a fungovaly diskuse.doktorka.cz/...
doplněno 16.06.15 16:38:Normální mašličky nefungovaly. Ty perforované, z umělé hmoty, ano. Prý v nich nějakým způsobem cosi vibruje.
Kde byl dobytek a jiné domácí zvířectvo, byly vždy mouchy. V některých zemědělských usedlostech nebylo vzácné vlaštovčí hnízdo v síni nebo dokonce v kuchyni, tedy v domácnostech, kde byly stále otevřené dveře a pes, kočky nebo i slepice mohly nakouknout co se vaří.
Na mouchy se prý používala plodnice muchomůrky (slovensky muchotrávka, ze slov mucho - trávka), položená v misce s vodou.
Mouchy a další hmyz prý také odpouzuje vonná silice z ořechových větví. Pod ořechem bývalo much málo a tak si prý lidé dávali do místnosti čerstvě utrženou větev ořešáku, samozřejmě s listím, nebo jen čerstvě naškubané listí.
Ještě v druhé polovině minulého století, dokud se nepoužívalo tolik agrojedů a běžně se pěstovaly krávy, koně, slepice a krmení se jim dávalo do misky na dvůr, obletované hejny much, které nalétaly samozřejmě i do bytů a létaly nejvíc pod lampami a lustry zavěšenými ze stropu, visela v každé slušné domácnosti z každé lampy mucholapka - skvělý vynález, který se i dnes vyváží do světa. Mouchy neodpuzuje, ale lapá. Na mucholapku se samozřejmě také často za vlasy chytli i nepozorní lidé. Mucholapka funguje na mouchy. Proti komárům to chce fakt zavírat okna, větrat jenom, když komáři nelétají, husté sítě do oken, a před spaním komáry pochytet.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.