Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jakou vybrat tloušťku JEKLU?

Od: kklaban odpovědí: 8 změna:

Dobrý den, už jsem tu jednou psal. Na dvoukřídlovou bránu (každé křídlo bude mít cca 2m mám vzít jaký jekl? Mám na výběr toto:

40/30/2

40/30/3

50/20/2

50/30/2

50/30/3

Díky za pomoc s výběrem

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

anonym0
hodnocení

2x

50/30/2. Tloustka steny tuhosti moc nepomuze, zato zvysi hmotnost.

hujer123*

To je sice pravda, ale 3mm se budou lépe svařovat. Hlavně v oblasti pantů a s ohledem na korozi bude větší tloušťka ku prospěchu.

Do 2 mm stěny bych rozhodně nešel. Blbě se to vaří, kroutí se to, hned to zrezne a není pravda že silnější stěna nepřidá na tuhosti.

anonym0

Naucte se svarovat, pak se nic nekrouti. Vy davate zelezo do venkovniho prostedi bez ochrany, tak ze vam prorezne 2mm stena? Pak vam 3mm urcite pomuzou :) Pak se naucte cist, rozhodne se tuhost zvetsi vetsim profilem nez silnejsi stenou.

Ano máte pravdu, klidně to může udělat i z papíru nebo z ohybaného 0,5 plechu...

Cenový rozdíl mezi 2 a 3 mm je nepatrný a rozhodně bude taková branka mít větší životnost než ze slaboučkého materiálu ze kterého se budou vytrhávat šrouby, sváry, panty, atd... Navíc při sebemenším zatížení se mu stěny profilu zbortí a bude mu nanic že má použitý větší profil.

nico13
hodnocení

0x

Zalezi taky na vysce svareneho ramu, doporucuji radsi nizsi, aby nemel moznost se kroutit. Za sebe bych volil 50/30/3, umim si predstavit asi i 40/30/3.

honzmalatny*
hodnocení

0x

Zvolil bych 50/30/3

kklaban
hodnocení

Většina se shodla na rozměru 50/30/3. Já si myslím, že by to bylo asi taky vhodnšjí. Asi to zvýší hmotnost brány, ale 2mm mi přijde dost málo no. Jinak brána jak jsem psal bude 2m dlouhá (jedno křídlo) a cca 120 - 125cm vysoká a výplň budou klasické dřevěné šajtky. Ještě se zeptám, zda máte nějakou zkušenost s tím štelovacím pantem? Jestli to je dobrá věcička a jak se má ukotvit k betonovému sloupku

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]