Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Víčkování marmelád

Od: elody odpovědí: 4 změna:

Dobrý den, chystám se dělat svoji první marmeládu. Nikde jsem se ale nedočetla jak s víčky. Jsou potřeba ta co se hlavou zacvakávají nebo mohou být i ta šroubovací a stačí, když se tedy sklenička po naplnění a zavření otočí? Předem děkuji, Hanka

doplněno 16.06.15 08:25:

Moc děkuju za rady, snad se povede :)!

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

stačí teplé naplnit, zavřít a otočit, mám s tím lepší zkušenost

hodnocení

1x

Mohou být šroubovací a stačí, když se po naplnění zavřou a otocí dnem vzhůru. Ještě raději otíráme, před uzavřením, okraje skleničky, aby byly čisté a víčko dobře těsnilo.

ben®
hodnocení

1x

Dobrý den, horkou marmeládu umístíte do skleničky, dobře otřete hrdlo skleničky, zavíčkujete (otočným víčkem, které není poškozené a je čisté), skleničku otočíte a necháte otočené (na rovném povrchu) až do vychladnutí. Zdravím!

doplněno 16.06.15 08:33:

Nemáte zač. Proč by se to nepovedlo? Musí!

lidus*
hodnocení

1x

Po smrti tchýně vyklízíme její spíž, marmelády jsou tu letité, převázané celofánem a mimo toho, že jsou kapánek vysušené jim vůbec nic není. Já stejně jako ostatní rádcové dávám marmeládu do malých sklenic (od dětské výživy), zašroubuji a otočím víkem dolů, jakmile vychladne uklidím.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]