Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Na co si dat pozor pri objednavce kuchyne?

Od: bambi7 odpovědí: 6 změna:

Zdravim,

v blizke budoucnosti se chystam podepsat objednavku na kuchyn (tj. studio vybrane, kuchyn vicemene navrzena) ale moje zkusenosti s podobnou akci jsou temer nulove, takze by me zajimalo na co si dat pozor a pripadne jake materialy/plany si nechat udelat pred zaplacenim zalohy. Jde mi o to jestli treba trvat na nejakych technickych vykresech, delaji to studia vubec? Protoze mi prijde ze vetsina pouziva nejake graficke programy kde maji predpripravene sety skrinek, vybaveni atd a pak jen pripravi jejich seznam. Je mi jasne ze jako laik nepoznam potencialni problem ani z vykresu ani z jednoducheho seznamu, ale da se verit obycejnemu seznamu skrinek? To same asi plati o zmenach v rozvodech (vody, elektriky), ma smysl trvat na nejakych vykresech nebo se spolehnout ze studio vi co dela? atd atd ...
Predem diky za jakekoliv pripominky

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

alf*
hodnocení

1x

kus od kusu, tedy firma od firmy. Náčrt na pytlíku od svačiny a stisknutí ruky může dopadnout o 1000% lépe než 15 stránek smlouvy a výkresů s jinou firmou. No dnes i malí truhlaři mají nějaký ten program pro návrh, takže na pytlíku to nebude, ale princip je jasný. Bohužel, kuchyň byla v mém případě jediný nábytek který jsme si nechali udělat protože jsem neměl čas a byla to celkem zkušená firma, výkresy jsme měli, smlouvu a dodnes si rvu vlasy. Ne tak strašné to není, ale není to tak jak bych si to představoval.

Já bych se poptal po známých a podle toho vybíral firmu.

bambi7
hodnocení

To ze to je loterie se studiema je mi bohuzel jasny, snad budu mit stastnout ruku :)

Samozrejme znamych jsem se ptal, ale dozvedel jsem se spis koho nebrat. Na druhou stranu s tim studiem kam pujdu sepsat objednavku mam zatim velice dobre zkusenosti, ochota a hlavne bych rekl kompetentnost kdyz mi schopny rozmluvit (a zduvodnit) par veci ktery mi jinde v klidu odkejvali.

Jak tak koukam, tak je asi opravdu mozny s dobrym studiem pracovat jen s tim "pytlikem" takze uvidim co mi vlastne reknou az tam prijdu :)

myse*
hodnocení

1x

no jasně,že záleží na výběru firmy. Pokud dodávají typizované skřiňky v různých rozměrech - používají na to program a sestavují pouze seznam. Pokud si necháte dělat kuchyň od truhláře tak vám udělá nákres (nebo i v PC) ale rozměry přizpůsobí aktuálním vašim rozměrům - je to asi lepší, ale mnohdy dražší.

Určitě bych si seznam (výkres) znova přepočítala a proměřila, aby to bylo tak jak to chci já, přeci jen "důvěřuj ale prověřuj"

Dej si pozor např. spousta lidí plánuje dřez na nádobí naproti okna - hm, ale přes kohoutek to okno neotevřeš... Mysli i na takové maličkosti...

hodnocení

1x

Dejte do smlouvy termíny dodávek a sankce si také dohodněte, a to za nedodržení termínů,pokud Vám záleží na včasném dodání. Jinak se může stát, že voláte truhlářům 2 dny před montáží proč se neozývají a oni Vám sdělí, že se k tomu zrůzných důvodů nedostali. Pravděpodobnost spoždění dodávky pokud zovna nepůjdete do nejdražších nebo dražších studií je 80%.čerpám z vlast. zkuš. a zkuš. kamarádů - všecko stejný. Sliby a pak oddalování konečného termínu. V mém případě 3 týdny. :-O. Nedejte ¨na slevy spotřebiců, které vám vnutí. Porovnejte s internetem ceny. Běžné marže, které na to narazí jsou více 60%, takže když Vám dají 25% stále jsou 35% v plusu. Bežná obch. strategie. A zjistěte si co vše je v sazbě 9% dph a co je v 19% - také důležité vědět. Dohodněte dosání přesn. kalkulace vč. rozdělení DPH. Zdravím. Mira

mrmario
hodnocení

0x

Pokud se jedná o kvalitní studio,tak o rozvodech vody a el.urcite nemusite premyslet a nechte to na nich. Jsem zamestnanec jednoho kuch. studia.

marta*
hodnocení

0x

Dobrý den ,

Zrovna dnes jsem psala příspěvek o reklamaci kuchyně!

Dejte si hlavně pozor na jednu důležitou věc - pěkný obrázek neznamená pěknou a funkční kuchyň . Grafická realizace snese vše, ale použitelnost je někde jinde . na to jsme bohužel přišli až když nám kuchyň namontovali . Ale jinak obrázky byly velmi pěkné! Teď nevíme co s tím , protože se nechceme na kuchyň jen dívat, ale světe div se , chtěli bychom jí i používat!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]