Nejste přihlášen/a.
Zdravim,
v blizke budoucnosti se chystam podepsat objednavku na kuchyn (tj. studio vybrane, kuchyn vicemene navrzena) ale moje zkusenosti s podobnou akci jsou temer nulove, takze by me zajimalo na co si dat pozor a pripadne jake materialy/plany si nechat udelat pred zaplacenim zalohy. Jde mi o to jestli treba trvat na nejakych technickych vykresech, delaji to studia vubec? Protoze mi prijde ze vetsina pouziva nejake graficke programy kde maji predpripravene sety skrinek, vybaveni atd a pak jen pripravi jejich seznam. Je mi jasne ze jako laik nepoznam potencialni problem ani z vykresu ani z jednoducheho seznamu, ale da se verit obycejnemu seznamu skrinek? To same asi plati o zmenach v rozvodech (vody, elektriky), ma smysl trvat na nejakych vykresech nebo se spolehnout ze studio vi co dela? atd atd ...
Predem diky za jakekoliv pripominky
kus od kusu, tedy firma od firmy. Náčrt na pytlíku od svačiny a stisknutí ruky může dopadnout o 1000% lépe než 15 stránek smlouvy a výkresů s jinou firmou. No dnes i malí truhlaři mají nějaký ten program pro návrh, takže na pytlíku to nebude, ale princip je jasný. Bohužel, kuchyň byla v mém případě jediný nábytek který jsme si nechali udělat protože jsem neměl čas a byla to celkem zkušená firma, výkresy jsme měli, smlouvu a dodnes si rvu vlasy. Ne tak strašné to není, ale není to tak jak bych si to představoval.
Já bych se poptal po známých a podle toho vybíral firmu.
To ze to je loterie se studiema je mi bohuzel jasny, snad budu mit stastnout ruku
Samozrejme znamych jsem se ptal, ale dozvedel jsem se spis koho nebrat. Na druhou stranu s tim studiem kam pujdu sepsat objednavku mam zatim velice dobre zkusenosti, ochota a hlavne bych rekl kompetentnost kdyz mi schopny rozmluvit (a zduvodnit) par veci ktery mi jinde v klidu odkejvali.
Jak tak koukam, tak je asi opravdu mozny s dobrym studiem pracovat jen s tim "pytlikem" takze uvidim co mi vlastne reknou az tam prijdu
no jasně,že záleží na výběru firmy. Pokud dodávají typizované skřiňky v různých rozměrech - používají na to program a sestavují pouze seznam. Pokud si necháte dělat kuchyň od truhláře tak vám udělá nákres (nebo i v PC) ale rozměry přizpůsobí aktuálním vašim rozměrům - je to asi lepší, ale mnohdy dražší.
Určitě bych si seznam (výkres) znova přepočítala a proměřila, aby to bylo tak jak to chci já, přeci jen "důvěřuj ale prověřuj"
Dej si pozor např. spousta lidí plánuje dřez na nádobí naproti okna - hm, ale přes kohoutek to okno neotevřeš... Mysli i na takové maličkosti...
Dejte do smlouvy termíny dodávek a sankce si také dohodněte, a to za nedodržení termínů,pokud Vám záleží na včasném dodání. Jinak se může stát, že voláte truhlářům 2 dny před montáží proč se neozývají a oni Vám sdělí, že se k tomu zrůzných důvodů nedostali. Pravděpodobnost spoždění dodávky pokud zovna nepůjdete do nejdražších nebo dražších studií je 80%.čerpám z vlast. zkuš. a zkuš. kamarádů - všecko stejný. Sliby a pak oddalování konečného termínu. V mém případě 3 týdny. :-O. Nedejte ¨na slevy spotřebiců, které vám vnutí. Porovnejte s internetem ceny. Běžné marže, které na to narazí jsou více 60%, takže když Vám dají 25% stále jsou 35% v plusu. Bežná obch. strategie. A zjistěte si co vše je v sazbě 9% dph a co je v 19% - také důležité vědět. Dohodněte dosání přesn. kalkulace vč. rozdělení DPH. Zdravím. Mira
Dobrý den ,
Zrovna dnes jsem psala příspěvek o reklamaci kuchyně!
Dejte si hlavně pozor na jednu důležitou věc - pěkný obrázek neznamená pěknou a funkční kuchyň . Grafická realizace snese vše, ale použitelnost je někde jinde . na to jsme bohužel přišli až když nám kuchyň namontovali . Ale jinak obrázky byly velmi pěkné! Teď nevíme co s tím , protože se nechceme na kuchyň jen dívat, ale světe div se , chtěli bychom jí i používat!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.