Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaká židle k PC?

Od: mark0* odpovědí: 8 změna:

Zdravím vespolek,

Zařizuji si pracovnu, která bude napůl sloužit i jako obývací pokoj. Trávím většinu dne u počítače, který je nezbytný pro mou práci. Proto potřebuji nějakou pohodlnou židli z které nebudu mít bolesti zad. Našel jsem při shánění nějaké kancelářské židle , které se mi zdají být vhodným kandidátem, ale raději se ještě optám. Budu rád za jakékoli názory, rady nebo tipy. Předem díky

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

myse*
hodnocení

1x

jenom mám maličkou připomínku - židle s kolečkama... zničíte si koberec nebo plovoučku... jak to b ude potom vypadat?

alf*

buď jsou měkká kolečka nebo podložky pod židle. Kolečka desetikoruny, podložka stokoruny. Pokud je to pracovna kde si jen přečtu večer majly a mrknu na net tak to dobrá podlaha vydrží, pokud je to pracovna na pár hodin každý den, doporučuji podložku, sám ji mám pod každou židlí. ikea.com/... ale je jich celá řada i barevné, dekory moře, kamení ... cenově až do 2000 jsem viděl.

troja*

... no jezdím na židli od PC k tiskárně už několi let a moc to poškozené není - asi jsou teď horší koberce, nebo mají moc vysoký vlas. Tak snad nejlepší invalidní křeslo na kolečkách :)

hodnocení

1x

Dobrou a pohodlnou židli si vybereš jen tehdy, pokud si na ni budeš moci před koupí posadit. V cenové kategorii kolem 5000 Kč se už dají koupit kvalitní kousky, které vydrží bez újmy spoustu let.

Doporužuji tuto:

kancelarskezidle.com/...

troja*

krátké opěradlo, hlava nebude asi podepřena

troja*
hodnocení

0x

Židli na kolečkách s nastavitelnou výší i sklonem a vysokou na podepření hlavy, pokud možno se síťkou na záda. Na sedák si dáš stejně polštářek, protože kůže, koženka i vikslajvant pálí. Na utěsnění pístu nesmí být jakási černá umělá hmota, ta se časem vyčochtá, ale jde to spravit, nechat si potom podle vzorku vytočit silonové futro (silon se dá doupravit, kdyby to nesedlo).

alf*

jo siťku doporučuji, mám jak na opěradle tak pod zadkem v létě výborně no a v zimě taky protože je to "hadr" tak to nestudí. Širokou, područky, jde si zapnout houpání. Nejlepší si sednout a chvíli sedět. Třeba některé co jsem zkoušel tak houpací funkci měly až moc, že jsem měl pocit že přepadnu. A když člověk má přemýšlet tak se to houpání hodí. S tím plastem to asi bude pravda, na jedné židly se vylámal, naštěstí soused kutil to futro udělal ze železa a je klid. Druhá stejná funguje bez problému.

Pořádné opěradlo. Měla by mít co nejvíc možností nastavení. No jak jsem psal, chce to zkusit. Ne si jen sednout na 20 sekund, posedět pár minut, ohnout se pro spadlou tužku, popojet no prostě vyzkoušt běžný provoz.

mark0*
hodnocení

Všem moc díky za tipy a postřehy:)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]