Nejste přihlášen/a.
Ahoj, včera mi spadl venkovní teploměr, ale podařilo se mi ho zachytit částečně o nohu a rukou. Přesto je v něm rtuť přerušená a při venkovní teplotě cca 21°C ukazuje 28°C. Dá se nějak zachránit? Pokud ne, víte o nějakém obchodě v PRaze, kde mají solidní výběr? Děkuji
Dobrý den, zkusil bych ten teploměr sklepat - jako se to dělá u lékařského teploměru.
Horší už to asi nebude, resp. buď dojde ke spojení náplně (rtuť už to zřejmě není) nebo budete mít na stupnici větší výběr (více "kousků"). Zdravím!
doplněno 14.06.15 14:35:Nemáte zač.
Ano, to přerušení je pouze mezi 26 a 28 °C. Teď venkovní teplota stoupla na 22°C a na teploměru teplota také stoupla o 1 °C (vypadá to stejně jak na fotce, jen celé o stupeň posunuté nahoru). Skleněná kapilára posunutá není, je přilepená na 5 bodech a opravdu drží pevně... Zkusím asi ten fén.
V Praze je teď 22-23 °C. Podle našeho druhého teploměru + pro jistotu kontrola na google
Zkusil jsem nahřát fénem, teplota obou částí stoupala nahoru (tam utržená menší možná rychleji) a teď jsem dal teploměr do lednice, taak uvidím co se stane.
doplněno 14.06.15 12:25:Tak po chvíli spodní část 23°C a ta horní utržená 25°C - pořád ta mezera 2°C...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.