Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Proč mi jde bordel zpátky do bazénu?

Od: kutil32 odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, prosím ještě o radu...nevypouštíme vodu na zimu, takže jsem dala chloršok, upravila PH a následně vločkovač. Dneska jsem začala vysávat usazeniny, hadice je přisáta dobře, ale po chvíli mi začala z trysky proudit do bazénu ta špinavá voda. Je možné, že po té "první" úpravě, kdy je těch nešistot opravdu hodně se zanese písek cca po 2 min.? Mám tedy udělat zpětný proplach a vypouštět "hnojačku"? Nebo dělám něco špatně? Teď se mi voda akorát rozvířila, takže zase musím počkat až to sedne...poradíte mi prosím postup, hlavně pořadí v jakém to mám dělat? Omlouvám se,píšu to asi laicky, ale manžel je mimo a zbylo to na mně...děkuji

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Zřejmě máte filtraci s vicecestnym ventilem a tento byl nastaven v poloze filtrace.Měla jste změnit polohu ventilu na vypouštění,ze systému by do odpadu unikly nečistoty,které se zřejmě utvořily pres zimu.
Nepisete,jakou máte filtraci,piskovou, kartuš či něco jiného?
Můžete zkusit 2 minuty zpětné praní,pak na minutu vypouštění, odstranite si nečistoty z filtracky (pokud máte piskovou),prepnete ventil do polohy filtrace a vysavejte.
Nečistoty by už měl písek zachytit.
kutil32
hodnocení

Mame piskovou filtraci,letos po 15 letech novou...v soucasne chvili mam vodu zelenou a rozvirenou...mame tam opravdu vice poloh,uz jsem nasla zpetny chod,vypousteni,cirkulaci...jen ted tedy nevim,cim mam zacit.nechat to sednout? Nebo odznovu chlor,vlocky a pak vysavat? Jedine ph mam ok...dekuji moc
hujer123*

sestavovali jste filtraci a naplnili pískem sami? Sestavili jste správně vnitřek a zasypali pískem? Po spuštění po zimě to chce častěji zpětný proplach filtru a filtrovat a filtrovat. Pokud vám tečou větší nečistoty zpátky do bazénu, pravděpodobně máte špatně sestavený filtr. Přes písek se nečistoty nemůžou dostat.

jumba
hodnocení

2x

Dělám to tak, že když je ta nejhorší špína usazena, nastavím filtraci na ODPAD a začnu vysávat. Nečistoty vypouštím přímo ven do odpadu. Jinak se Vám zanese filtrace a špína jde zpět. Po vysátí nejhorší špíny, přepnu na filtraci a nechám běžet. Pak vypnu a většinou přes noc nechám opět usadit. Ráno opět vysaji tu nejhorší špínu přímo ven. Pak už jen vysávám běžně přes filtraci. Když je to nutné, tak dopustím vodu, kterou jsem vypustil. My tam u filtrace máme i ukazatel, který nám šipkou ukáže, kdy máme udělat proplach, jinak se špinavá voda také vrací zpět do bazénu. Ale záleží jakou máte filtraci. Ale určitě nejdříve tu nejhorší špínu vypustit přímo do odpadu.

kutil32
hodnocení

Dekuji..presne to se mi stalo,protoze jsem zacala vysavat ten nejvetsi bordel vysavacem a vse se mi zaneslo.dala jsem znovu chlorsok,ted mam vodu modrou a dole se usadil bordel...takze zkusim vysavat primo do odpadu .dekuji za odpovedi

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]