Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Teče do vodoměru, vada?

Od: kklaban odpovědí: 10 změna:

Ahoj mám doma (viz. foto) tento vodoměr. Přidělili mi ho na obci. Asi po týdnu se v ciferníku objevila voda. Myslel jsem, že to asi tak má být, ale dneska se to kolemcelého vodoměru začalo rosit, což už asi normální není. Co mi to dali za šunt? Mám koupit nějaký jiný, modernější?

Teče do vodoměru, vada?
Teče do vodoměru, vada? #2

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

solenza*
hodnocení

2x

Otázka zda se skutečně jedná o vodu prosakující z vodoměru nebo se jedná o vodu kondenzující na studeném vodoměru vlivem vzdušné vlhkosti.

kklaban
hodnocení

No nevím, ale před tím byl vodoměr úplně suchej a najednou takový vody? všude kolem vodoměru?

sanyo*

Lidi nedblázněte, to je normální stav a princip vodoměru, v celém vodoměru je voda, včetně těch rafiček a "hejblátek", to, že je tam voda vidět je tím, že je tam vzduchová bublina, která vůbec asi nebude mít zásadní vliv. A předtím vodoměr vůbec suchej nebyl, pouze jste si vody vůbec nevšiml..

doplněno 13.06.15 21:42:

Pořádně se podívejte odkud voda teče, podle mého názoru to bude těsně před, nebo těsně za vodoměrem, kde jsou velké převlečné matice, je tam v nich pryžová podložka. Mnohdy stačí 2 klíče a dotáhnout , přičemž je nutné použít oba klíče naráz, tzv. proti sobě, aby se nepovolily ostatní příruby před a za vodoměrem.

kklaban
hodnocení

OK, chápal bych, že ve vodoměru bude voda i u těch hejblátek, ovšem aby mi z vodoměru odkapávala voda na zem to mi nepřijde normální. Když to tam instalatér dával tak celý týden to nikde neukáplo

kklaban
hodnocení

Dobře , díky za radu, zítra vyzkouším

vodomer

Pokud kape ze šroubení před vodoměrem a je tam ta převlečená plomba, musel jsem naříznout pro klíč, ale funkce plomby zůstala zachována.

humbucker*
hodnocení

1x

Ahoj. Logicky, když tím přístrojem protéká studená voda, tak se může srážet jak uvnitř pod sklíčkem, tak i na celém jeho tělese. Když je té posrážené vody víc, tak začne z toho vodoměru odkapávat. Gravitaci nepopřeš. Co se šroubením, bylo už popsáno. Ahoj.

hodnocení

1x

jestli jste toto pozoroval dnes, tak se ničemu nedivím.

teplota vzduchu 30°, vlhkost 80% a teplota vody max 10°. tak to prostě musí kondenzovat.

ud
hodnocení

0x

Pokud to má být fakturační vodoměr, pak ho reklamujte.

kklaban
hodnocení

Je to fakturační. Jde mi o to, že na obci mi asi daj ten samej a může to opět opakovat. Tak doufám, že si budu moct koupit nějaký jiný...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]