Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Po odpojeni zasuvek

Od: vasicek* odpovědí: 13 změna:
Zdravim, je mozne ,ze po odpojeni zasuvek v obyvacim pokoji prestaly fungovat zasuvky v ostatnich mistnistech,krome kuchyne? Je tam nejaky okruh nebo se neco posralo? Pokud to je nejaky okruh,tak pocitam s tim,ze jak namontuji nove zasuvky,tak opet zase vsechno pujde ne? Zatim mam odpojene kabely zaizolovane a na miste za starymi zasuvkami udelam omitku a jak to poschne,tak v pondeli chci navrtat nove zasuvky..vydrzi to do te doby nebo je to nejak nebezpecne to nechavat ty draty zadelane az do pondeli? Dik za radu.. Ps: zasuvky stare jsou vyhozene a k novym se ted nedostanu a stejne ta omitka musi poschnout. Hlavne aby ty zasuvky pak sly vsechny :-/ zatim my staci ty,co jdou v kuchyni na lednici a tak.

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

No laicky kolik trčí drátů?Jestli 4 neba 6(podle sítě) tak je to okruh.Jestli 2 nebo 3 tak je konečná.Jestli je to v okruhu tak spojte ty co byli pod kolíkem(jedním šroubem) dohromady a měly by jít i další zásuvky-bývají většinou stejné barvy-ale NEMUSÍ.POZOR elektrika dokáže zabít*andel*

doplněno 13.06.15 14:49:

Pokud je máte zaizolované tak se nic stát nemůže-pokud nemáte zvědavé děti nebo všeokusujícího psa.Máte ještě starou TN-C síť takže černé vlevo zelené na kolík a propojit s dírou v pravo

doplněno 13.06.15 18:19:

Tak ten hliník je ještě ve spoustech bytů a domků(i ten s "hadrovou izolací)a když se nepřetěžuje a občas dotáhnou šrouby tak vydrží.Ale k věci:na té fotce vydím pouze 1 fázový(černý) asi jste fotil až po odpojení*nevi*navíc se mě zdá ten nulák trochu opálený tak pozor aby se nelámal a zásuvky kupte klasické-vodiče na šroubky né do zdířky aby jste mohl propojit zem-nulák a doporučuji dotánout všechny vodiče ve všech zásuvkách v bytě

doplněno 17.06.15 20:09:

Půl výplaty*ee*.To jste mohl zkusit hodinového manžela nebo já bych tam za 1/4 výplaty od hradišťa dojél:-D

hodnocení

0x

Asi to bude tím okruhem.Mám starý byt a první zásuvka je v obýváku.Když mi vyhořela,tak jsem byla bez proudu i v té kuchyni.Po výměně vyhořené to zase bylo ok.

mkat*
hodnocení

0x

Tie zásuvky sú zapájané do okruhov.Keď odpojíš jednu zásuvku ,tak ti ostatné ,čo sú za ňou nepôjdu.Keď ich znovu napojíš ,tak ti pôjdu.

vasicek*
hodnocení

Jsou to vse dvojzasuvky.. Trci 4kable..2cerne,2zeleno-zlute. Kdyz necham kazdy drat zvlast zaizolovany,tak se nic stat nemuze ne? Zkrat,vyhoreni... Spojovat se mi to radsi nechce.. Zitra bych v baumaxu koupil zasuvky namontoval jen tak bez upevneni na zed,nez doschne omitka..vse by bylo jednodussi kdyby draty byly ze zdi ale jsou z podlahy ,tak musimm sehnat prvne zasuvky na povrch.

joudic*
hodnocení

0x

zrejme byly pruchozi, pokud tam zadne zasuvky neplanujete musite okruh znovu zapojit spojenim kabelu cokoladkama, tim ze jste to bezhlave odpojil a zaizoloval, vas ted ceka litani se zkouseckou, abyste to propojil spravne

vasicek*
hodnocení

Zasuvky tam pujdou zpet ale nove ,zase dvojzasuvky. Vyfotil jsem si ,jak byly kabely zapojene ve stare zasuvce..ktery cerny a zlutozely kam patri..viz foto
Po odpojeni zasuvek
majsterjoe*
No rozhodně NEDOPORUČUJI výměnu těchto zasuvek lajkem. Jde o to, ze nové zásuvky nemusejí akceptovat vaše původní zapojení zasuvek dvěma vodici, tj. Propojeni pracovního s ochranným. A ktomu hrát si s hlinikem je někdy náročné i pro profíky.
joudic*

nove zasuvky s dvouvodicovym zapojenim zadny problem nemaji (mam taky dvouvodic, ale uz mam novou kabelaz, az se budou menit jistice, jen zasuvky zapojim s nulakem), ale ten hlinik je fakt problem, cele bych to vytrhal a natahl nove cyky, neda se nic delat, takhle to nemuze dlouhodobe zustat

vasicek*
hodnocení

Bohuzel, u nas 20elektrikaru a jako vzdy zadny nema cas..pokazde kde nekde zavolam,tak nema cas..zepta se o co jde a rekne ,,aha,no ja ted nemam stejne cas,, konec hovoru..Druha verze hovoru,ze se mu neoplati prijet,ze bere jen velke zakazky, komplet rozvody,atd..takze asi budu muset riskovat svuj zivot.

hodnocení

0x

Podle obrázku budete muset mít zásuvky Classic, ale nízké. Na to musíte prodavače upozornit. Jináč je tam nedostanete a váš problém je běžné nasmyčkování a to musíte udělat opravdu dobře.

Už jsem zde psal jeden fígl. Proč nenapíše tazatel od kud je a jen si stěžuje, že nemůže sehnat elektrikáře. Určitě by se někdo našek, ale nikomu se nechce platit za práci, ale vlastní si zaplatit nechá.

vasicek*
hodnocení

Zivnostnika jsem zadneho nesehnal..zavolal jsem si na to firmu, coz jsem nechtel z jednoho duvod..stalo me to skoro pulku vyplaty.
wdfd

Nevěřím tomu, že se nedá sehnat elektrikář, který by tohle zapojil..

vasicek*
hodnocení

Zivnostnik se musi otacet a vesmes maji hodbe prace a berou vetsi ksefty..nove rozvody atd nez montovat zasuvky. Bohuzel tady na Vsetine je to tak..ale uz to neresim. Firma mi to zapojila za draz ale jsem spokojeny.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]