Nejste přihlášen/a.
Prosím poraďte.Jsem v konkuzu a musím se vystěhovat je mi soudem přidělen insolvenční správce.Můj známy mi nabidl bydlení v jeho rodiném domku.Může mít nějake nepřijemnosti nechce aby mu po domě běhali exekutoři nebo insolvenční správce.Děkuji za radu.
Dobrý den, a není smysl konkurzu (osobního bankrotu) také to, že Vás chrání před tím exekutorem? Myslím, že pokud budete plnit podmínky konkurzu, tak problém nebude.
Ale, tuším, že je to na pět let. Sepište řádnou náj. smlouvu a uveďte tam vybavení oné domácnosti (majetek vlastníka domu). Zdravím!
doplněno 14.06.15 12:17:pajinka - jaké právní zajištění máte na mysli? Mělo by stačit zapsat do náj. smlouvy, fotky nebo účtenky či svědectví osob, které domácnost znají (před Vaším nastěhováním).
doplněno 14.06.15 14:33:pajinka - u toho notáře to sepsat můžete, ale bude to stát nějaké peníze.
Dokud soud nebude souhlasit s oddlužením ( splacení 30 % z dlužné částky do 5 let), tak může exekutor pobrat i majetek známého a vůbec nikdo nic nenadělá.
Před samotným výkonem má exekutor povinnost ověřit si, zda povinný není v konkurzu v Obchodním rejstříku. Jenže vždy není vše tak, jak má ... Záleží také na tom, jakou formou u svého známého budete bydlet. Zda jen "na černo" (což se těžko zjistí) nebo si u něho nahlásíte pobyt, to se projeví v Centrání evidenci obyvatel. Exekutor má právo zabavit nebo pojmout do soupisu pouze věci povinného nebo věci ve společném jmění manželů. Ne movité věci třetí osoby. Váš známý se může bránit předložením dokladů o koupi movitých věcí. Pokud by i přesto došlo k jejich zabavení, má možnost u soudu podat vylučovací žalobu movitých věcí z jejich soupisu, a to do 30. dnů ode dne, kdy se o takové skutečnosti dozví. V tom příopade jde o občanskoprávní řízení, které také nějakou dobu trvá.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.