Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Otoč ramene bagru

Od: requied® odpovědí: 4 změna:

Zdravím,

stavim si ve volných chvílí malý bagr a teď přišla na řadu otoč ramene.

Potřebuji aby se při zachování nějaké rozumné páky docílilo co největšího úhlu otáčení a zároveň aby to nebylo moc konstrukčně složité.

Zkoušel jsem i varianty s přepákováním ale stále se mi to ale nelíbí, napadne někoho nějaké lepší řešení?

Mám k tomu připravenou pístnici 30cm zasunutá a 15,5cm výsuv.

.

Zatím mi vychází nejlépe asi toto:

Otoč ramene bagru
Otoč ramene bagru #2
Otoč ramene bagru #3

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

mkat*
hodnocení

0x

Možno by bolo ľepšie dať dva valce.Aby pracovali v protismere.Jeden by tlačil, druhý ťahal.

hodnocení

to ale řeší pouze sílu a ne úhel otočení.

doplněno 11.06.15 17:51:

teď jsem to zkusil s pístnicí která má výsuv 17cm a je to o trochu lepší.

Otoč ramene bagru #4
Otoč ramene bagru #5

hodnocení

0x

Skúste si pozrieť riešeni na starých Bielorusoch,najprv to bolo ovládané cez ozubenú reťaz pomocou dvoch piestov a potom to už bolo len pomocou piestov a tento systém je aj myslím v JCB.

hodnocení

ta konstrukce s řetězem je už moc složitá, zkusim to zatim nechat s tou jednou 17cm pístnicí a pak se uvidí jestli to bude vyhovovat nebo ne...

http://pasivnidrevostavba.cz/fotky/bagr/

Otoč ramene bagru #6
Otoč ramene bagru #7

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]