Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nátěr dveří - postup po vytmelení

Od: asde odpovědí: 5 změna:

Ahoj, natírám vchodové dveře, které jsou na pár místech, zejména ve spodní části poškrábané. Horní polovina vypadá velmi dobře. Postupoval jsem tak, že jsem celé dveře obrousil vibrační bruskou a pak ty vrypy zatmelil - mám tam asi dvě 15 cm zatmelené (bílé) plochy.

Mám pak (až tmel zatvrdne a obrousím ho) použít rovnou vrchní syntetický nátěr (asi 2x) nebo dveře přetřít základovkou a pak vrchní nátěr?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ronyx*
hodnocení

2x

Zdravím,
vybroušené tmelené plochy bych nejdříve natřel slabě buď základovkou nebo rovou emailem, aby se savostí srovnal s okolním povrchem a pak bych teprve lakoval na čisto. Při nátěru rovnou na čisto se vám může stát, že tmel vsákne rozpouštědlo a lak z emailu a tmelené místo bude více matné než okolní plocha. Sice by to srovnal další nátěr, ale je jednodušší tmel uzavřít předem a pak celé dveře natírat jen jednou.

asde
11.06.15 12:34
hodnocení

Díky :)

figurek*
hodnocení

0x

dejte si pozor, jedna vrstva základu nemusí stačit, protože laky nezakryjí nerovnoměrné barevné skvrny základní barvy.

Takže jako začátečníkovi bych vám spíš poradil použít nejdříve základní barvu ve dvou vrstvách a lak přidat až potom, až základ bude skutečně fajnový a čistě jednobarevný.

asde
hodnocení

Základovku doma nemám, musel bych jí koupit a nevím, jestli to má cenu kvůli těm dvěma plochám, když zbytek dveří vypadá dobře. Zkusím to přetřít tím emailem, možná 2x a až pak komplet celé dveře.

Když se ti nechce kupovat kvůli jedněm dveřím zakladovku tak na první nátěr tu vrchní barvu více rozřeď.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]