Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zámek na lednici

Od: mathers322* odpovědí: 20 změna:

Zdravím,máme doma ZTP osobu a lednička se prostě nonstop nedá uhlídat...Sní vše na co přijde.

Existují zámky na ledničky? nebo máte jiné řešení? Díky :)

20 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Co bezpečnostní zámek pro děcka? ikea.com/...

mathers322*
hodnocení

@kolikokoli

zajímavé, budu o tom přemýšlet a kdyžtak to koupím v ostravě

joudic*

no ten je fajn, akorat inteligentni clovek to ma otevrene za par sekund, nevime jak je dotycny stary

Toto měli moji mladí, když kluci byli malí. Zavírali tak i skříňky, kde nechtěli aby malí kramovali. Ta dotyčná na to rychle příjde a otevře. ;)

hodnocení

2x

Promiňte, ale já nevím, co to je ZTP osoba. Otázka mne zaujala, ale dost dobře ji nechápu. Četla jsem i odpovědi a proto mi to nepřipadá jako žert. Asi je zase ještě něco kolem mne, s čím jsem se doposud nesetkala. Fakt tady už dest minut sedím a přemýšlím, jak bych zabránila přístup do lednice členu své rodiny, který by byl napaden tou nemocí ZTP. Řetězy si vůbec nedovedu představit, zámky a nějakou bedýnku kolem lednice, to už vůbec ne. To opravdu existuje nějaká taková nemoc? Pokud ano, a šlo by o život, tak bych já tu lednici asi vyhodila, anebo v ní měla jenom to nejnutnější. A co třeba zamknout dveře do kuchyně, nebo do té místnosti, kde je ta lednice? Nebo právě tu lednici umístit do místnosti, která jde zamknout?

ron*
hodnocení

2x

ZTP osoba - osoba se zdravotním postižením? Předpokládám, že je třeba hlídat především tuto osobu, ne lednici. Určitě to není jednoduché, ale snažila bych se zabránit situaci, aby postižený člen rodiny měl možnost se bez dohledu dostat do lednice. Jen můj názor.

Díky ron. S.

mathers322*
hodnocení

osobě je 21let, myslím že pomocí toho výrobku z ikey ledničku 100% neotevře, tedy pokud to nevyrve i s tím zámkem :D

Mathers, mně ani nešlo o věk, ale o tu nemoc. Napsal jste osoba ZTP. To mi nebylo jasné. Ale jsem ráda, že jste našel východisko...

doplněno 12.11.12 17:29:

Mathers, tak jsem si přečetla Váš odkaz na tu nemoc, kterou podle Vás trpí Vaše dcera. Ale tam píší, že se jedná o svalovou nedostatečnost, že ty děti nemají sílu ani k tomu, aby se normálně pohybovali. Nebudu tady všechno popisovat, každý si to může přečíst. Tak jak může ta Vaše dcera vypáčit lednici a sám jste psal, že dveře té lednice z "Ikea", může dokonce vyrvat i se zámkem. Tak já nevím, jsem z toho tak trochu tumpachová.

doplněno 12.11.12 20:51:

Mathers, já asi konečně pochopila o co jde. Máte absolutní pravdu. Nikdo totiž neví, když se přímo nepotýká s problémem na vlastní kůži", co všechno je možné. Nic nejde zaškatulkovat, jsou vyjímky, jsou okolnosti, a tak dál. Já Vám přeji, abyste to doma mohli řešit tak, aby to přineslo co nejméně rozladění a starostí. Já také řeším problémy se synem, byť jsou jiného rázu. Někdy toho všeho mám až nad tu hlavu... No nic, stejně to musíme nějak vyřešit a žít dál...Ahoj, S.

mathers322*
hodnocení

osoba zdravotně tělesně postižená

Centrální svalová hypotonie
mathers322*
hodnocení

na to že má tuhle nemoc tak má síly dost, když má vztek

pebe
hodnocení

0x

Nechte si vyrobit zamykací skřínku,která kopíruje rozměry lednice,samozřejmě bez zadní stěny,ale aby nešla sundat.

joudic*
hodnocení

0x

nevim jak, a kde bydlite, ale ja bych udelal zamykaci spajz s lednici a policemi na ostatni veci... (ytong + dvirka nebo dvere) a chudakovi to ani nebude divne, dokud se tam nenasadi FABka nebo jiny system v pripade dvirek :-P takovy spajz v kuchyni to je luxus :) Uklizene spotrebice a potraviny apod.
Jinak jsou takove detske pojistky, nebo holt petlice pres roh a visaci zamek :D

jabraka*
hodnocení

0x

Použil bych pásek s očky a visací zámek.Máme podobný případ.Určitě ta osoba nebude řešit,jak by se pásek přeříznul!

JABRAKA

askmenow*

Případně by šlo pásek nahradit masivnějším řetězem, který by vedl kolem dokola (a ideálně pod úchytem na otevírání, pokud jím lze provléci) s tím visacím zámkem...

doplněno 11.11.12 17:21:

No, zatím mě jiné nenapadá, ale ono když chctete lednici zamykat, vždy bude muset něco dokola odmykat a zamykat...

Dobré řešení je i ta skříňka kolem lednice, jak tu někdo psal.

mathers322*
hodnocení

Pořád odemykat a zamykat visací zámek mi přijde zbytečně zdlouhavé, není jiné řešení?

hodnocení

0x

Svého času na ubatovně jsme to měli vyřešeno lankem,tak aby nešlo přetáhnout , a visacími zámky-3 pro tři osoby.Vše bylo OK

Jinak lze to řešit klasickou petlicí přišroubovanou na lednici-ale při každé potřebě použít ji (lednici) znamená odemknout visací zámek!

hodnocení

0x

Nevím nevím kdo by si troufnul vrtat do lednice beze strachu aby něco nepoškodil.*nevi*

Jabrako jakej pásek s očky máte na mysli?.?.?

joudic*

prece okolo lednice a na koncich oka + zamek :)

Já osobně ano,protože vím jak vypadá pod plechem.Je to v podstatě plechová krabice,vystlaná polystyrenem a na něm vnitřní vrstva plastu.To co máte na mysli p.Luisi je vedeno v zadní části lednice takže přišroubovat petlici cca v místě madla a vruty cca do 10mm nic nepoškodí!maximálně tak po demontáži bude třeba nějak dírky zamaskovat!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]