Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, našla jsem si několik receptů, které bych si ráda zkusila. Často se tam využívá vodní lázeň...a přesná konstantní teplota té lázně., na které se trvá, pro zdar receptu. Našla jsem si takovou lázeň na netu:
Jestli to dobře chápu, tak do té vany, která je vidět na obrázku se leje rovnou to, co chceme koupat, nahřívat ve vaně...třeba čokoláda, krém a podobně a voda je ukryta už pod tou vanou, správně?
Pokud je mi ale ta vana moc velká, mohu přímo do té vany nalít vodu, nastavit třeba ohřívání na 50°C a do ní dát třeba postavit menší hrníček - a ta vana mi to ohřeje - i ten hrníček a obsah- v dohledné době, zase na padesát :D? ... Ta teplota se bude udržovat?
Chápu to takhle, jak to popisuji správně?
nevím nač kupovat tak drahou věc /jen další krám do baráku/ stačí hrnec a zahřát vodu a vložit nadobu s tím co potřebujete v lázni upravit
chci udržovat konstantní teplotu té lázně. S hrncem na sporáku toho nedocílím. Ale ano, souhlasím, na většinu věcí v kuchyni to stačí., ale tohle neřeším.
- no, když na to má - proč si neudělat radost?
doplněno 09.06.15 21:06:- pohanka - máte pravdu - takových "blbostí" se mi válí doma spousta - škoda peněz !
Niekedy to boli hliníkové,teraz som našiel nerezový hrniec,kde je vodná lázeň,mama v tom robí krémy,pudingy,rozpúšťa čokoládu. dompotreby.sk/... a cena je rozumnejšia.
S vodní lázní jsem se nikdy nesetkala, ani u kamarádek. Používám však mlékovar tak jako teta. Je to hrnec v hrnci, dovnitř se napustí voda, dá vařit a v bodu varu začne pískat jako u starých konvic. Dělám v něm pudink a čokoládové polevy. Mám ho od Tescomy a stál kolem 1000 kč. Snad má odpověď pomohla.
doplněno 10.06.15 21:07:Ještě přidávám odkaz na mlékovar, nevím, zda jsem jej popsala srozumitelně. etescoma.cz/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.