Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Používáte vodní lázeň v kuchyni?

Od: petramanetova odpovědí: 13 změna:

Dobrý den, našla jsem si několik receptů, které bych si ráda zkusila. Často se tam využívá vodní lázeň...a přesná konstantní teplota té lázně., na které se trvá, pro zdar receptu. Našla jsem si takovou lázeň na netu:

nakupka.cz/...

Jestli to dobře chápu, tak do té vany, která je vidět na obrázku se leje rovnou to, co chceme koupat, nahřívat ve vaně...třeba čokoláda, krém a podobně a voda je ukryta už pod tou vanou, správně?

Pokud je mi ale ta vana moc velká, mohu přímo do té vany nalít vodu, nastavit třeba ohřívání na 50°C a do ní dát třeba postavit menší hrníček - a ta vana mi to ohřeje - i ten hrníček a obsah- v dohledné době, zase na padesát :D? ... Ta teplota se bude udržovat?

Chápu to takhle, jak to popisuji správně?

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x
Šmarjá,takový klump pro snoby za takovou nehoráznou cenu *zed*
Když chci vodní lázeň,vezmu velký hrnec a do něj vložím malý...
Ještě se mi nikdy nestalo,že bych něco pokazila a to opravdu vařím i peču pro velikou rodinu a dalo by se říci,že nadmíru !

hahanaj*
hodnocení

1x

nevím nač kupovat tak drahou věc /jen další krám do baráku/ stačí hrnec a zahřát vodu a vložit nadobu s tím co potřebujete v lázni upravit

petramanetova
hodnocení

chci udržovat konstantní teplotu té lázně. S hrncem na sporáku toho nedocílím. Ale ano, souhlasím, na většinu věcí v kuchyni to stačí., ale tohle neřeším.

hahanaj*

od toho má sporák nastavení teploty, abych si ohlídala teplotu lázně v hrnci- ale budiž jen si to kupte:)

hodnocení

1x

Souhlas s hahanaj.

Nicméně pokud budete tamto kupovat, tak opravdu by se rozehřívaný či ohřívaný pokrm dával přímo do té vany. Podle mě je to snobský výrobek, kvalitu dosáhnete i v doporučovaném hrnci s teplou či vařící vodou.

pohanka*
hodnocení

1x

Jenom Vás upozorňuji, že takto velký spotřebič v malé domácnosti neupotřebíte, leda pro vícečetnou domácnost. Konkrétní typ je určen pro gastroprovozy.

Hloubka je 50.5 cm a šířka 30,5 cm, výška 24.5 cm.

doplněno 09.06.15 21:03:

Zkusíte to dvakrát, třikrát a založíte do komory.

hodnocení

0x

Zdravím, mě to připadá jako přístroj již na profesionální využití, ne do domácnosti, kdy využijete vodní lázeň jen občas...

culdabulda1*
hodnocení

0x

- no, když na to má - proč si neudělat radost?

doplněno 09.06.15 21:06:

- pohanka - máte pravdu - takových "blbostí" se mi válí doma spousta - škoda peněz !

pohanka*

Asi jsme si tím prošly všechny hospodyňky, není nad vlastní zkušenost, ale jak praví klasik - zkušenost je nepřenositelná -. Jinak ahoj Culdo.

hodnocení

0x

Jestli máte k dispozici komoru nebo stodolu, a samozřejmě zbytečné peníze, pak je to bezva nákup. Ale jestliže máte malou kuchyň s malými úložnými prostory, pak je to blbost². *vtip*

doplněno 10.06.15 15:48:

Slavco, máte pravdu. Hrnec na mléko je vlastně vodní lázní. *palec*

hodnocení

0x

Niekedy to boli hliníkové,teraz som našiel nerezový hrniec,kde je vodná lázeň,mama v tom robí krémy,pudingy,rozpúšťa čokoládu. dompotreby.sk/... a cena je rozumnejšia.

vanilka*
hodnocení

0x

S vodní lázní jsem se nikdy nesetkala, ani u kamarádek. Používám však mlékovar tak jako teta. Je to hrnec v hrnci, dovnitř se napustí voda, dá vařit a v bodu varu začne pískat jako u starých konvic. Dělám v něm pudink a čokoládové polevy. Mám ho od Tescomy a stál kolem 1000 kč. Snad má odpověď pomohla.

doplněno 10.06.15 21:07:

Ještě přidávám odkaz na mlékovar, nevím, zda jsem jej popsala srozumitelně. etescoma.cz/...

culdabulda1*
hodnocení

0x

- tady typ na opravdovou "pecku"v kuchyni - kdybych vařila, měla velký barák a dost peněz - už to mám !

novinky.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]