Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Cement 32,5smesny portlandsky

Od: jk82® odpovědí: 5 změna:

dobry den zaujal me navod na vyrobu betonu a poteru na obalu cementu je to psany na 10l kyble.25kg cementu4xpisek 6x sterk frakce 8-16 1x voda =cca 80l me by zajimal kvalita betonu jestli bude vhodny do z desky nebo garazi v cervenci me ceka betonovani garaze5x5m .z.deska bude 20cm izolace asfaltova[ipa]a potom betonovy poter8cm25kg cementu7xpisek2x voda .vim ze z betonarky to je jina kvalita, mam pisku do betonu a sterku haldy po bejvalim majiteli ktery uz nezije a musim se toho zbavit je to rotahany po cely zahrade dekuji.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

No moc nechápu*ee*.Ale desku můžete udělat 1:4(lopata cementu 4 štěrku)do země klidně1:5 a potěr1:3

doplněno 09.06.15 22:22:

No dobře štěrkopísku frakce 0-32 základ+deska a na potěr štěrkopísku frakce 0-4.Ale když nevíme co se mu na zahradě válí*nevi*

doplněno 10.06.15 18:33:

Ale já bych zase v základové desce na garáž nedělal vědu-2lopaty písku 2kameniva 1 cementu vody tak akorát:) a zhutnit tou lopatou.Dřív se také nehutnilo armatury nepoužívali a baráky stojí dodnes

09.06.15 22:06

a písek?

hodnocení

frakce bude 16-

32 a pisek je betonarsky podle uctenky co sem nasel ptal jsem se jestli bude beton kvalitni podle toho navodu protoze nasypu 25kg cementu+ frakce a ulehcil praci .

trtr

Zdravím, já napíšu jen, že kvalita betonu je jedna o surovinách (a to nejen písku, štěrku, ale také o vlastním cementu, který prý už není co býval-v betonárce se dá připlatit za lepší). Pak je důležité kvalitní míchání a hlavně to nepřehnat s vodou, ale zároveň nedat málo. Jak budete hutnit? Máte na to něco, či jen uplácáte (to nedoporučuji).

milan23*
@magor -Frakce 0/32 a 0/4 do betonu v žádném případě nepatří !

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]