Jak škvařit sádlo, aby nebylo řídké

Od: Datum: 08.06.15 18:00 odpovědí: 10 změna: 08.06.15 21:56

poradíte mi jak škvařit sádlo, aby když se namaže na chleba tak je velmi řídké.Není mi 20 sádlo škvařím cca. 30 let ale poslední dobou se nedaří.Kupuji ho v obchodě syrové a doma škvařím. Je to rukami nebo kvalitou sádla?Děkuji Jarek


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Datum: 08.06.15 18:16
avatar
Není to okolní teplotou? Je rozdíl mazat když je doma 20C nebo 30C. V lednici je tuhé?
Ohodnoceno: 0x
 
Od: jardikkk
Datum: 08.06.15 18:20

řídčí jako když se koupí hotové,celkově řidčí jak jsem škvaříval dřív

Datum: 08.06.15 18:27

jardikk - ne, zřejmě to děláte dobře, protože škvařením nic nemůžete na úkor hustoty zkazit, maximálně sádlo můžete připálit. Na vině je kvalita vepřového masa a obsah krmiv. Určitě to má i asi něco společného s genetikou, a sádlo je mnohdy řídké i v lednici. Já osobně a tady na poradně asi i mnoho dalších, nemůže vepřové maso čím dál tím více, ani cítit.., i když jsem ho zatím ještě úplně nezavrhl..

Ohodnoceno: 3x
 
Od: jarddik
Datum: 08.06.15 18:31

ano také jsem si toto myslel,maso mi také divně voní. Ne že by smrdělo jako zkažené,ale není to vůně masa.Asi se dám na stáří na zeleninu macerovanou v pivě*pivo*

Datum: 08.06.15 18:43
avatar

Škvařil jsem před týdnem, sádlo z Kauflandu, a bylo OK. Asi jsi trefil na špatné prase :)

Ohodnoceno: 0x
 
Od: panq
Datum: 08.06.15 19:52

Kdysi mi jeden řezník řekl, že nemám škvařit tzv. vnitřní sádlo, že neztuhne a bude řídké. Nemůže to být tím?

Ohodnoceno: 1x
 
Od: ju®
Datum: 08.06.15 21:39

Sanyo@ - správně bod...prasata narozená v holandsku, vykrmená v dánsku, zabita v německu - tady je fakt asi něco dojebané...ale pokrok je pokrok...

doplněno 08.06.15 21:42:

jo a krmí se odpadem z ryb po kuchání- co zbyde se semele, usuší, obohatí o vitamíny a antibiotika a hormony, sojou dovezenou z jižní ameriky a je to božííííííííííííí

doplněno 08.06.15 21:42:

proto ten divný odér...

Ohodnoceno: 0x
 
Od: luha®
Datum: 08.06.15 21:45

Zkuste rychlé zchlazení. Používám tento postup sice z jiného důvodu, ale má to vliv na strukturu. Mě vadí drobná zrnitost, takže sádlo těsně před bodem tuhnutí hodím do mražáku. Druhý den ho přemístím do chladničky a za pár hodin je připraveno k použití.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 08.06.15 21:46
avatar

Je to krmením. Když rodiče chovali prasata tak minimálně 2 měsíce před porážkou se nesměla přidávat do krmiva kukuřice.Z krmení ve kterém je kukuřice je řídké sádlo.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: mp
Datum: 08.06.15 21:56

Kvalita vepřového masa je obecně poslední dobou, když to teda chci říci slušně, hodně rozkolísaná. Bohužel to poznám až tehdy, kdy na maso sáhnu, ještě nejlépe, když ho upeču, podusím, ogriluju. Už jen vzhed, tvrdost a velikost po tepelné úpravě hodně napoví. Myslím, že normy, kdy se psalo, že ze 100 gr masa je po upečení 66 gr, bych v současné době upravil tak na 50 gr. A to zkouším různé dodavatele. Sádlo sice v poslední době neškvařím, ale téměř s jistotou by tyto problémy mohly souviset. Ono to bylo asi vžycky, ale v dobách nedostatku, se to nezkoumalo, člověk byl rád, že to sehnal. Nakonec, každé zvíře a každý chov jsou asi jiné. A to je prý V Japonsku před porážkou i hladí a masírují. Takže rukama to spíše nebude. I když i sádlo se hodně dobře spálit.

Ohodnoceno: 0x
 

 

 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.