Nejste přihlášen/a.
poradíte mi jak škvařit sádlo, aby když se namaže na chleba tak je velmi řídké.Není mi 20 sádlo škvařím cca. 30 let ale poslední dobou se nedaří.Kupuji ho v obchodě syrové a doma škvařím. Je to rukami nebo kvalitou sádla?Děkuji Jarek
jardikk - ne, zřejmě to děláte dobře, protože škvařením nic nemůžete na úkor hustoty zkazit, maximálně sádlo můžete připálit. Na vině je kvalita vepřového masa a obsah krmiv. Určitě to má i asi něco společného s genetikou, a sádlo je mnohdy řídké i v lednici. Já osobně a tady na poradně asi i mnoho dalších, nemůže vepřové maso čím dál tím více, ani cítit.., i když jsem ho zatím ještě úplně nezavrhl..
Sanyo@ - správně bod...prasata narozená v holandsku, vykrmená v dánsku, zabita v německu - tady je fakt asi něco dojebané...ale pokrok je pokrok...
doplněno 08.06.15 21:42:jo a krmí se odpadem z ryb po kuchání- co zbyde se semele, usuší, obohatí o vitamíny a antibiotika a hormony, sojou dovezenou z jižní ameriky a je to božííííííííííííí
doplněno 08.06.15 21:42:proto ten divný odér...
Kvalita vepřového masa je obecně poslední dobou, když to teda chci říci slušně, hodně rozkolísaná. Bohužel to poznám až tehdy, kdy na maso sáhnu, ještě nejlépe, když ho upeču, podusím, ogriluju. Už jen vzhed, tvrdost a velikost po tepelné úpravě hodně napoví. Myslím, že normy, kdy se psalo, že ze 100 gr masa je po upečení 66 gr, bych v současné době upravil tak na 50 gr. A to zkouším různé dodavatele. Sádlo sice v poslední době neškvařím, ale téměř s jistotou by tyto problémy mohly souviset. Ono to bylo asi vžycky, ale v dobách nedostatku, se to nezkoumalo, člověk byl rád, že to sehnal. Nakonec, každé zvíře a každý chov jsou asi jiné. A to je prý V Japonsku před porážkou i hladí a masírují. Takže rukama to spíše nebude. I když i sádlo se hodně dobře spálit.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.