Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nepíšící fixy - lze to napravit?

Od: wasek* odpovědí: 4 změna:

Netušíte někdo, co udělat s téměř novými zvýrazňovači, na které mi chvíli svítilo slunko, a v důsledku toho přestaly psát? Jak je opět zprovoznit? Moc díky za radu!

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Kdysi jsme do vyschlých fixek lili líh (alpu apod.) druhým koncem, pak se ještě na chvilku zprovoznily. Zkuste se vkutat do zvýrazňovače a navlhčit tu plsť nebo co je to uvnitř lihem.

lidka*
hodnocení

3x

Vím wasku. Opatrně jsem vyndala za pomoci ketlovaček a nebo nůžek tu silnou tuhu a nalila tam trošku ironu a nebo naposledy jsem četla ocet. Jen se do nich nějak dostat, záleží na druhu. Možná by stačilo i nakapat na tu plstěnou tuhu - nebo jak tomu mám říct. Ale to už si jistě poradíte. *hej*

doplněno 21.06.09 16:46:

Ale pozor, jednou jsem to trochu přehnala a měla jsem na psacím stole pěkný flek! Takže opravdu s mírou!*placni*

maruska*
hodnocení

3x

Napusťte pomocí kapátka, případně z lahvičky od očních kapek filcovou psací část fixu směsí denat.lihu s glycerinem (od oka) 8:2, nechte uzavřenou fixu cca 10 min "prolnout". Lze takto živit i fixy, které už "dopsaly", nikoliv že vyschly. Přeji, ať jsou ke zvýrazňování samé pozitivní zprávy! ;)

anniemhc
hodnocení

0x

Jj, namočte hrot do octa.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]