Nejste přihlášen/a.
Je zde , prosím, někdo, kdo zárověň prodával byt a kupoval domek (nebo naopak)?Bylo by to přes RK.Jaký je postup?
doplněno 07.06.15 07:41:Mám na mysli koupi domku za peníze za prodej bytu, abych dotaz upřesnila...
My jsme prodávali dům v Praze a zároveň hledali nový na Praze Východ - prodávali jsme přes RK, trvalo to cca 3 měsíce a až když už se rýsoval kupec, začali jsme hledat naostro něco pro nás - naštěstí se povedlo, ale byla to klika tedy.. Kupující to bral přes hypo, peníze byly uvolněny až převodem na katastru, s prodávajícím domu o který jsme měli zájem jsme byli domluveni, že dostane peníze až cca měsíc poté. Vyšel nám i vstříc s tím, že jsme mohli nechat vymalovat a provést základní úpravy a nakonec i nastěhovat se ještě před úhradou kupní ceny.. Byly uzavřeny smlouvy s relativně vysokými sankcemi a byla teda klika na slušné protistrany.. A ještě perlička, nastěhovali jsme se a 3 dny nato se nám narodil syn - vyšlo to právě včas..
Pro flip: Prosím, jedná se také o Prahu,nemohl byste mi vnitřní poštou sdělit ,jaká RK vám vše zařizovala?
Nejsem registrovaná, resp. už nevím heslo Ale jednalo se o goldreal.cz/... . A s klidným svědomím mohu doporučit..
S panem makléřem byla perfektní domluva, radil nám i co se týká nákupu druhé nemovitosti - ze začátku jsem prodávala i přes jednu velkou RK, ale od těch jsem nakonec upustila..
Pokud to chcete spojit, je potřeba najít kupce na byt a zároveň si najít barák ke koupi. To bude asi nejtěžší. Domluvit se s oběma stranami realisticky na lhůtách, financích a datech předání.
Pak se uzavřou 2 smlouvy o smlouvě budoucí a) na prodej bytu a b) nákup baráku. Vy seženete peníze na rozdíl ceny bytu a domku, u toho počítejte s náklady na vymalování, drobné úpravy a stěhování. Pozor na daně a provizi RK.
Pak se podepíšou vlastní smlouvy a až bude vše zaplaceno, předáte byt a převezmete dům.
doplněno 07.06.15 13:03:Já píšu ze zkušenosti. Co v tom hledáte za složitost, co vlastně očekáváte? Prostě najdete kupce na byt a najdete si vytoužený dům. Domluvíte se co a jak, hodíte to na papír, dostanete peníze, pošlete peníze a další rok jen zajdete na FÚ a oznámíte jim to. Zbytek je otázka vkusu a peněženky, do toho vám nikdo přeci kecat nemůže.
Zkušenosti mám takové, že pokud máte mozek a nebojíte se ho použít, nepotřebujete ani rady ani drahou RK. Obejděte si sousedy a místní hospodu, prostě tak, abyste měli maximum informací. Právníka/notáře na smlouvu si najmete sami a na magistrátu si projděte případné stavební omezení, vlastnictví příjezdové komunikace, práva ke komunikaci, případná vedení na pozemku a/nebo případné další omezení přístupu či věcná břemena. Je lepší zjistit si to sám, z RK to nikdo detailně zjišťovat nebude.
Ano, chceme to spojit,jinak bych se na to neptala
.Na rozdíl ceny bytu a domku peníze shánět nebudeme muset,máme je.Byt bude po celkové rekonstrukci a stěhování zvládneme vlastním autem během dopoledne.Daně a provizi si zařídí nejspíš RK.Jinak díky za odpověď, uvítala bych i odpověď někoho, kdo to v reálu realizoval
/zkušenosti atd./
Všetko závisí od miesta kúpy a predaja t.j. od veľkosti ponuky a dopytu. My sme mali trojizbový byt a obrátili sme sa na RK s požiadovkou o výmenu za dom . Nakoľko majiteľ domu chcel dvojizbový byt , RK teda vyhladala najskôr ten tiež v rámci výmeny a po podpísaní zámennej zmluvy sme sa v jeden deň sťahovali tri rodiny a všetko bolo OK. Dom bol obývateľný , len sme ho vymaľovali a do večera sme aj nasťahovali nábytok ...Províziu s RK sme si dopredu dohodli na pevnú sumu. Zmluvy sa podpisovali u notára. Ak je to v Praha to by išlo aj takto ...
doufám, že tato rada pomůže, ale někde jsem zaslechl, že pokud peníze z prodeje nemovitosti hodláte použít na koupi nemovitosti jiné za účelem vlatního bydlení, lze se na FÚ předem dohodnout na snížení daně z převodu nemovitosti, které není zrovna malá. Je otázkou, zda to platí i dnes, ale byla doba, kdy to myslím si, platilo. RK o tomto nemusí mít páru.
Tak to tedy nevím, třeba se zde někdo ozve.Platí se 4%,zkusím se někde poptat.Informace ohledně těchto záležitostí je dost těžké získat.Nedávno jsem se radila o určité věci ohledně daní s daň. poradkyní a to, co mi poradila, byl takový nesmysl a lež, že jsem měla chu´t na ní poslat nějakou kontrolu, jestli má vůbec oprávnění tuto práci dělat.Okradla by mě o cca 20 000,- Kč.Hrůza, čím a jak se dnes lidi živí.
Spíš si myslím,že se jedná o 15% daň z příjmu z prodeje nemovitosti, pokud prodáte nemovitost se ziskem a nemovitost jste nevlastnil min.5 let nebo v ní alespoň 2 roky nebydlel, platí se 15% daň z příjmu.Ale když tyto časové podmínky nesplníte a prostředky použijete na koupi jiné nemovitosti k vlast. bydlení, tak daň neplatíte.Můžete si i odečíst např.provizi RK nebo náklady na zhodnocení prodávané nemovitosti.Vše doložíte fakturami,kup. sml. apod.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.