Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak vyčistit vodu v bazénu,bez vypuštění

Od: kutil2 odpovědí: 5 změna:

Dobrý den,, prosím, můžete mi napsat postup, v jakém pořadí se čistí voda v bazénu? Vždy jsme vypustili bazén úplně, vymyli ho a napustili vodu čistou a pak udržovali běžnou chemii. Letos však vypouštět nemůžeme a budu tedy čistit vodu, která tam zůstala přes zimu. Máme novou čističku, chemii mám taky, bazén byl přikrytý... jen nevím, čím začít? Jaké je pořadí chemie - vločkovač, ph+ a ph-, chloršok a tablety - to mám k dispozici. Děkuji všem a hezký den.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

au1
hodnocení

2x
rozpustit pul pixle chloru na rasy v 10 litrovym kyblu vody, nalit do bazenu, nechat pres noc, dopustit bazen naplno, zapnout fitraci, nechat jet pres noc, dalsi den by mela byt voda modra a kalna, nasypat vlockovac, bordel by si mel sednout na zem, vysat. zmerit ph, podle vysledku upravit, a hodit do skimru chlorovou tabletu. upozornuju za jesi mate modrej laminatovej bazen, tak chlor tu barvu postupne sezere :)
kutil3
hodnocení

Děěkuji, jen ještě - když tam dám vločkovač, tak filtraci vypnout -předpokládám - a zapnout až se to usadí a já to vysaju?

au1
presne tak, jinak by se vam tem neporadek neusadil na zem ale porad cirkuloval
kutil3
hodnocení

Díky, myslela jsem si to. Děkuji a pěkný den.

jumba

Dělám to každý rok. Také nevypouštíme vodu na zimu. Na jaře dopustím vodu, při zapnuté filtraci tam dám chloršok, dávkování je na krabici, nechám filtrovat 4 hod. Pak vypnu. Ráno je voda čistá, ale kalná jako mléko. Rozmíchám vločkovač a opět při zapnuté filtraci rozliji na hladinu. Nechám opět tak 4 hodiny filtrovat, aby se to dobře promíchalo. Ráno vysaji a voda je čistá, průhledná. Chemie se do bazénu musí dávat při zapnuté filtraci !

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]