Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vyzdění zdi

Od: xcairo® odpovědí: 8 změna:

Dobrý den mám firmu na celkovou rekonstrukci střechy a hned nazačátku máme problém, neboť se původní dřevený štít bude vyzdívat a firma později přišla na to, že stávající zeď neudží vyzdění, atak udělala dodatečné doúčtování nové zdi, která je 6m dlouhá a 2m vysoká. Chci jen dodat, že musejí starou zeď shodit a vykopat základy a udělat celou novou. A mne by zajímalo jestli je cena 75000 za takovou zeď v pořádku, neboť mne připadá dost vysoká. Děkuji a jsem s pozdravem. Michal

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ju*
hodnocení

1x

jednoduché - firma Vám musí při doúčtování dát rozpis prací a materiálu...ten dejte zkontrolovat jakémukoliv nezávislému stavaři - bude to stát peníze ale máte jistotu, že Vás nikdo nenatáhne...takhle po internetu jen podle Vašeho popisu to nikdo ani neodhadne - je zde příliš mnoho neznámých...a je třeba začít na místě činu - může se zjistit třeba i to že nová zeď nebude potřeba, ale když se mají kopat základy tak zřejmě ano...

ben®
hodnocení

1x

Dobrý den, jak již uvedeno, tak od klávesnice to těžko posoudíme. Ale, už před časem mně říkal soused, že si chtěl nechat postavit klasický zděný plot od firmy a dostal od nich rozpis přes 100.000,- Kč. Zeď měla mít asi 12 metrů - nakonec to udělal svépomocí, s nízkou podezdívkou a laťky. To jen pro představu o cenách. Zdravím!

hodnocení

1x
Já bych to dřevo na štítu nahradil třeba 10 cm tlustým polystyrenem. Dobře se zpracovává, lepí, z obou stran natáhnout síťku do lepidla. Laciné, rychlé, izolační... Určitě lehčí než dosavadní dřevo! Stávající zeď ho udrží.
Krytinu nese krov. Ten se o štít neopírá!
Štít nebude nijak namáhaný, zatěžovaný.
Firma vymýšlí! Chce prachy.
A bacha, nové základy můžou proti starým klesnout.. Budou praskliny v rozích se starými boky,
Nedovolte takovou (p)opravu domu
doplněno 07.06.15 17:38: Ano, tak přesně myslím.
Vybourat dřevěný štít, případné nerovnosti spodní stěny srovnat maltou do "vodorovna", po zatuhnutí lepit lepidlem na polystyren ty tabule 100 x 50 cm, šikminy řezat pilkou na dřevo, ocaskou. Práce jednoduchá, čistá, rychlá, případně je možné ve vodorovných spárách vložit plechové pásky a kotvit je ke krovu. Pokud krov je pevný, nepracuje.
Já tak dělám nenosné dělící příčky, skleníkové severní a západní stěny.
hodnocení

Děkuji za odpověď,

Myslíte starou zeď ponechat a nahoře co by se měla vyzdívat udělat to o čem píšete? Tzn. na tu původní zeď vystavět štít s polystyrénu? Děkuji.

rv*
hodnocení

0x

To máte smůlu, že původní zeď udržela dřevěný štít, ale neunese dozdění třeba 15cm ytong.

hodnocení

0x

Nevidím důvod proč by se zeď musela vyzdívat.

Klidně ji můžete udělat z fošen a osb jako záklop.

Bude to prakticky samonosné a po doplnění izolace i teplejší než cihlová stěna.

.

dejte sem pár fotek stávající stěny a střechy

hodnocení

Tak u konkurence by byla cena o 30000,- nižší problém je v tom, že jsou nyní zedníci nasmlouvaný a nikdo nemá čas , takže nevím co dělat, když to potřebuju, ale každopádně si myslím, že tohle není normální. Michal

hodnocení

0x

Neznám Vaší stavbu, ale nevěřím, že spodní zeď neudrží nástavbu. Kdo to počítal? Kdo to rozhodl. Já bych to tak nechtěl.

Máte nějaké fotky?

Určitě lze udělat stěna lehká, tepleně izolována a levněji.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]